Ronaldinho izgubio ugovor sa Coca-Colom zbog Pepsija
Detalj sa sporne press konferencije

Kraći za 750.000 dolara

Ronaldinho izgubio ugovor sa Coca-Colom zbog Pepsija

M. Skaka

Rat između Coca-Cole i Pepsija bjesni na svim frontovima, a u centru bitke našao ne nepažljivi Ronaldinho kojeg je do prije par dana sponzorisala Coca-Cola.

Neoprezni fudbaler ne samo da je sjedio na press konferenciji Atletico Mineira iza par konzervi Pepsija, već je bio i toliko "lud" da uzme gutljaj iz jedne od konzervi.

Bila je to kap, ili gutljaj, koji je prelio čašu.

"Coca-Cola cijeni sve što je Ronaldinho uradio u svojoj karijeri, ali nakon posljednjeg razvoja događaja, ne možemo nastaviti saradnju sa njime.", stoji u kratkoj izjavi koju je izbacila kompanija.

Ovim je okončan ugovor vrijedan 750.000 dolara koji je Ronaldinho imao sa ovim proizvođačem sokova.

Zanimljivo je da se već ranije govorilo da bi Coca-Cola mogla prekinuti ugovor sa Ronaldinhom jer ne smatraju da dobijaju dovoljno za svoj novac, pa je moguće da "sporni" gutljaj i nije bio toliko slučajan.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.