Ronaldo: Nikada nisam pokušao izbjeći plaćanje poreza

Portugalac se pojavio na sudu

Ronaldo: Nikada nisam pokušao izbjeći plaćanje poreza

E. Čaušević

Portugalski fudbaler Cristiano Ronaldo našao se u velikim problemima nakon što je prije skoro dva mjeseca optužen za utaju poreza u Španiji.

Španski sud je prije skoro dva mjeseca objavio da je u toku istraga protiv Cristiana Ronalda koji je osumjičen za utaju poreza. Portugalac nije krio šok nakon što su objavljene ove vijesti, a nekoliko dana kasnije tužitelji su saopštili da se sumnja da je Ronaldo utajio skoro 15 miliona eura, tačnije 14,7 miliona eura.

Fudbaler Real Madrida danas se pojavio na sudu u glavnog gradu Španije kako bi se izjasnio oko ovih optužbi. Ronaldo je poručio da nikada nije izbjegavao plaćanje poreza, te da je uvijek ispunjavao sve obaveze prema ovoj državi.

"Nikada nisam ništa sakrio i nikada nisam ni pokušao da izbjegnem plaćanje poreza. Španski poreski ured zna da sam uvijek na vrijeme sve plaćao i svaki put bi ih obavijestio. Uvijek sam ispunjavao svoje obaveze prema porezu jer mislim da to svi trebaju da rade. Oni koji me poznaju znaju da sam rekao svojim savjetnicima da moraju držati sve u najboljem redu jer zaista ne želim nevolje", rekao je Ronaldo.

Ronaldo je danas u Madridu koristio sporedni ulaz u zgradu suda kako bi izbjegao gomilu novinara koji su ga čekali ispred glavnog ulaza. Također, Ronaldo je izašao na sporedni ulaz, te ga novinari nisu imali priliku pitati kako je prošlo prvo saslušanje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi