Proglasio bankrot: Nekada fudbalska zvijezda i milioner od danas nema ništa
Foto - Instagram

Nije uspio ništa sačuvati

Proglasio bankrot: Nekada fudbalska zvijezda i milioner od danas nema ništa

M. Šljivak

Kada je u ljeto 2007. godine tada 20-godišnji nizozemski fudbaler Royston Drenthe potpisao za Real Madrid, mnogi su mu predviđali veliku karijeru.

Međutim, Drenthe se na Santiago Bernabeu nije previše naigrao. Počele su posudbe i lutanja, ali gdje god da je igrao danas 33-godišnji bivši fudbaler je imao izuzetno dobru platu.

Ipak, milioni na računu nisu za svakoga. Dokaz tome je Drenthe koji je nemilice trošio i danas je pred nizozemskim sudom proglasio bankrot.

Drenthe je imao i loša ulaganja. 2014. godine je u Rotterdamu otvorio i butik, ali posao mu se nije razvio i na kraju je dosta novca doslovno bacio.

Nije mu uspjela ni muzička karijera. Pokušao je kao reper da napravi nešto, no očigledno da za to nije talentovan kao što je bio za fudbal.

Drenthe je u karijeri pored Reala od poznatijih klubova igrao za Everton, Feyenoord, te Reading i Sheffield Wednesday.

Top Komentari

Maestro
E jest mi ga žao trebali smo napravit humanitarni fond da mu skupimo nešto novca!
5 3
Hudnik
Cist primjer izreke” ni za sta te Bog nije dao” ?
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti