Samo jedan fudbaler na FIFA 19 je bio i na FIFA 96

Igra iako ima 51 godinu

Samo jedan fudbaler na FIFA 19 je bio i na FIFA 96

Endin Čaušević

Ljubitelji igrica konačno su došli na svoje jer je prije nekoliko dana EA Sports konačno u prodaju pustio novu FIFA 19.

FIFA 19 je igrica koja se dosta razlikuje od prethodnih, a EA Sports je dobio gotovo sve moguće licence. S velikim nestrpljenjem se očekivao dan kada će se ova igrica naći u prodaji, a jubitelji igrica su ga konačno dočekali prije nekoliko dana.

EA Sports je danas objavio nevjerovatnu priču o japanskom fudbaleru Kazuyoshiju Miuri koji je jedini na FIFA 19 koji je bio čak i na FIFA 96. Iako ima 51. godinu ovaj fudbaler još uvijek igra za drugoligaša Yokohamu s kojim ima ugovor na godinu dana.

On se na teren vratio u januaru 2017. godine kada je proslavio svoj 50. rođendan da pomogne Yokahami, a klub mu je nakon toga dao ugovor. On je u karijeri odigrao 80 utakmica za Japan i postigao je 55 golova, a u svojoj karijeri igrao je čak i za zagrebački Dinamo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi