Samo jedan Ozilov poklon bio je dovoljan za neopisivu sreću mladog Kenijca
Priču je započeo kenijski novinar, na kraju je igrač Arsenala saznao za siromašnog Lawrencea i poslao mu pakete i između ostalog dresove s potpisima igrača

Zvijezda Arsenala mu je poslala paket s dresovima

Samo jedan Ozilov poklon bio je dovoljan za neopisivu sreću mladog Kenijca

Edmir Škorić

Bivši njemački reprezentativac Mesut Ozil oduševio je javnost, obradovavši jednog dječaka u Keniji.

Ozil je bez sumnje vrhunski nogometaš i nije slučajno igrač Arsenala, s kojim je prošlog vikenda srušio Manchester United u velikom engleskom derbiju. Međutim, osim što je vrhunski igrač, Mesut godinama pokazuje i da je velki čovjek.

Tridesetogodišnji Nijemac nije mogao ostati imun na priču iz Kenije i snimak na kojem se vidi dječak po imenu Lawrence kako u improvizovanom dresu čuva stoku u području Nairobi.

Dječak nema novac da nabavi dres svog idola, pa ga je ručno pravio, a priču je podijelio sportski novinar Eric Njiru, koji je na kraju i najzaslužniji što je Mesut doznao za Lawrencea.

Ozil je odmah reagovao i poslao je pakete za Keniju, te je dječaka obradovao dresovima s potpisima.

“Rekao mi je da toliko voli Mesuta Ozila. Možda jednog dana ovo može doći do Ozila i da dječak dobije pravi dres", napisao je novinar, onda se taj post širio Twitterom, na kraju je poruku vidio i sam Ozil.

I on je bio toliko potresen onim što je vidio da je odlučio poslati Lawrenceu posebnu isporuku.

„Slika kenijskog dječaka sa majicom na Twitteru koja me je toliko dodirnula. A sada pogledaj Lawrencea - tako je srceparajuće kada vidim njega i njegovu braću kako su sretni", rekao je Mesut.

Top Komentari

Alkma
Trebao je barem mklju maraka mu poslati to mu nista nebi umanjilo bogatstvo a ovome djecaku bu bar jedan period olaksalo zivot
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi