Velikan obradovao Bosance i Hercegovce čestitkom za Dan nezavisnosti
Sedmostruki prvak Njemačke čestitao je Dan nezavisnosti Bosni i Hercegovini (Foto: Pexels)

Poruka iz Njemačke

Velikan obradovao Bosance i Hercegovce čestitkom za Dan nezavisnosti

Midhat Šljivak

Bosna i Hercegovina danas slavi Dan nezavisnosti. Čestitke stižu sa svih strana svijeta, a Bosance i Hercegovine posebno je obradovala poruka iz Njemačke od ekipe Schalke 04, koji je čestitao ovaj poseban dan za našu zemlju.

Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine donio je čestitke sa svih strana svijeta. Bh. sportisti koji igraju van naše zemlje uglavnom su ti koji šalju tople želje voljenoj državi, a stigla je i posebna poruka iz Njemačke.

Fudbalski velikan Schalke 04 je na zvaničnoj stranici uputio čestitku za ovaj veliki dan.

"Sretan Dan nezavisnosti svima iz Bosne i Hercegovine", napisali su iz ovog njemačkog kluba uz zastavu naše zemlje.

Boje Schalkea u prošlosti su branila dobro poznata imena iz Bosne i Hercegovine. Sead Kolašinac i Zlatan Bajramović bili su omiljeni kod navijača tima iz Gelsenkirchen.

Schalke 04 istinski je njemački velikan. U posljednjih nekoliko godina klub je imao ozbiljnih finansijskih problema zbog kojih nisu uspjeli pokazati ko su i šta su.

Oglasi

Sedam puta je ovaj klub bio prvak Njemačke, pet puta su osvajalu Kup, a osvojena su i tri evropska trofeja.

Ovaj tim je bio pobjednik Kupa UEFA 1997. godine, a početkom ovog stoljeća uzeli su dva puta zaredom UEFA Intertoto kup.

Nažalost finansijski problemi uništili su ekipu Schalkea u proteklim godinama. Klub je ispadao u Cvajtu, uspio se vratiti, ali i ove sezone se vodi velika bitka za opstanak.

Svojim potezom ovaj klub je definitivno kupio dosta navijača iz Bosne i Hercegovine. Mnogima su već bili omiljeni, a sada će to biti još više.

Čestitka koju je Schalke 04 uputio na društvenim mrežama (Foto: Facebook)

Hvala Schalke!

Top Komentari

AjmanMuj
Schalke gospodski klub, valjda ce se nekad vratiti u vrh Njemačkog fudbala
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi