Svi su iza rešetaka: Preko 100 godina zatvora za ekipu koja je pokušala opljačkati Kolašinca i Ozila
Foto - Screenshot

Pravda u Engleskoj je dostižna

Svi su iza rešetaka: Preko 100 godina zatvora za ekipu koja je pokušala opljačkati Kolašinca i Ozila

M. Šljivak

Bh. fudbaler Sead Kolašinac stekao je svjetsku slavu nakon što je 'golim rukama' zaustavio kriminalce koji su pokušali da opljačkaju njega i Mesuta Ozila.

Naoružani banditi na motoru krenuli nožem i metalnom palicom na Kolašinca i Ozila, a bh. fudbaler je hrabro reagovao i uspio je da spriječi pljačku.

Londonska policija je uspjela brzo da indentifikuje počinioce. Ispostavilo se da je riječ o bandi koja je od aprila 2019. do jula 2020. godine pljačkala građane glavnog grada Engleske i ubrzo im je stala u kraj.

Osmočlana ekipa je uhapšena. Završili su na sudu i na kraju su zajedno dobili preko 100 godina zatvora.

Najgore je prošao čovjek koji je Kolašincu držao metalnu šipku uperenu prema glavi, Jordan Northover. On je već imao kaznu zatvora od šest godina zbog pljačke, a sada će u zatvoru provesti dodatnih 18 godina.

I ostatak ekipe je osuđen na višegodišnje zatvorske kazne.

Jordan Northover - 18 + 6 godina
Patrick Delaney - 16 godina
Martin Delaney - 11 godina
Kiaron Jones-Hewitt - 8 godina
Andy Kiasuka-Kiakanda - 14 godina i 4 mjeseca
Ryan Leurs - 9 godina
Steven Barton - 9 godina
Cheyenne Cato - do 15 godina

Iz policije su zadovoljni nakon presuda ovim kriminalcima.

"Osuđeni su smatrali da nikada neće biti uhvaćeni. Međutim, ubrzo smo ih uhapsili i nakon velike operacije priveli pravdi. Hvala svim oštećenim na saradnju i nadam se da će im ove kazne pomoći da se ugodnije osjećaju u Londonu". rekao je detektiv Gary Taylor.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Tas14
Seo je sinoć odigrao maestrallnu tekmu.
31 0
Hanson091
U BiH ubijes dvoje ljudi, pobjegnes, uhvate te pa opet pobjegnes i na kraju dobijes 5 godina, uracunaju vrijeme koje si bio u bijegu i izađes za 2 godine ?
24 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi