Salihović nije zaboravio BiH: Bivši Zmaj pokazao kakav kačket nosi njegov sin

Da zna odakle mu otac dolazi

Salihović nije zaboravio BiH: Bivši Zmaj pokazao kakav kačket nosi njegov sin

Endin Čaušević

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, Sejad Salihović, početkom ove godine odlučio se vratiti iz penzije.

Salihović je dva puta pravio pauzu u svojoj karijeri i očekivalo se da se neće vraćati na teren nakon što je prošlog ljeta napustio njemačkog niželigaša Frankenthal.

Međutim, Salihović je oduševio svoje fanove početkom ove godine kada se odlučio ponovo aktivirati. Nekadašnji bh. reprezentativac se vratio u Hoffenheim gdje je nastupao za rezervni tim.

Salihović je u proteklih nekoliko mjeseci odigrao četiri meča za rezerve Hoffenheima i nije jasno da li će i naredne sezone igrati aktivno jer mu na kraju ovog mjeseca ističe ugovor.

Očekuje se da će se Salihović posvetiti trenerskom poslu, a sigurno može reći za sebe da je imao veoma dobru karijeru.

Ovaj 36-godišnjak je ponikao u dresu Herthe, ali najbolje dane karijere proveo je u Hoffenheimu za koji je nastupao devet godina. Pored toga igrao je još kineski Renhe, te St. Gallen i HSV.

Oglasi

Salihović je ostavio dubok trag i u reprezentaciji BiH za koju je odigrao 47 utakmica i postigao je četiri gola, te je upisao devet asistencija.

Za Zmajeve je debitovao 2007. godine protiv Grčke, a posljednji meč za naš nacionalni tim odigrao je 2015. godine protiv Kipra u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Nakon što se oprostio od reprezentacije Salihovića nema previše u javnosti i tek se tu i tamo oglasi na Instagramu.

No, bivši reprezentativac se našao u centru pažnje danas kada je objavio fotografiju svog sina Liana koji je nosio kačket na kojem piše "Zmajevi" i očito je da Sejo želi naučiti sina odakle dolazi i za koju zemlju je ponosno igrao godinama.

Opis nije dostupan.

Top Komentari

Zoilomas
Fali nam sad jedan Sejo, u nozi je imao haubicu
3 0
Baboisback
Sejo majstor slobodnjaka
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi