Aguero na rastanku zaposleniku Manchester Cityja poklonio "Range Rover", drugima dao skupe satove

Pamtit će ga po dobrom

Aguero na rastanku zaposleniku Manchester Cityja poklonio "Range Rover", drugima dao skupe satove

E. Škorić

Sergio Aguero je kao velika legenda napustio Manchester City i karijeru nastavlja u Barceloni.

Argentincu je istekao ovog ljeta ugovor sa Građanima i na kraju je dogovoreno da se rastanu, a on od naredne sezone igra sa svojim zemljakom i prijateljem Lionelom Messijem.

Aguero je na rastanku sa Cityjem odlučio da okupi 60 ljudi - trenere i članove osoblja i svakom od njih je poklonio markirani sat "Hublot" ili "Tag Heuer", uglavnom s ugraviranim tekstom "Gracias", odnosno "Hvala".

Kako je objavio ugledni i pouzdani list Athletic, Aguero na tome nije stao. Jednom od uposlenika Cityja poklonio je džip "Range Rover".

Aguerova odluka da donira dotični džip možda je posljedica činjenice da o njemu ne pamti nikakve dobre uspomene. Imao je nekoliko nesreća, prijava, no sve u svemu - veliki gest sjajnog čovjeka i igrača.

Kako je bilo i najavljeno, čim je završio posljednji meč u sezoni sa Cityjem (finale Lige prvaka op.a) Argentinac je krenuo put Barcelone. Potpisao je za Katalonce kao slobodan igrač, a danas je predstavljen na Camp Nouu. Pozirao je za fotografe u društvu svoje supruge.

"Svi znamo da je Barca najbolji klub na svijetu. Stoga mislim da sam sjajno odlučio što sam došao ovdje i nadam se da ću pomoći ekipi. Naravno, ovo je korak naprijed u mojoj karijeri. Sretan sam i nadam se da ćemo osvajati trofeje", rekao je Aguero.

“Želim uputiti veliki zagrljaj svim navijačima. Pokušat ću dati sve od sebe i nadam se da će navijači uživati u mojim nogometnim vještinama", dodao je.

On je, podsjetimo, potpisao ugovor na dvije godine.

Top Komentari

Eno30
Jedan od najboljih napadaca i ako ima fine godine ipak mislim da ce barem jednu sezonu dobrinjeti Barsi sa svojim iskustvom. A barsa je napravila gresku sto je olako se rjesila Suareza. Za mene su i ako su u finim godinama Ibrahimovic, Aguero, Suarez, Dzeko, Cavani bolji napadaci nego neki puno mladzi
7 3
Comandini
Suarez je klasa za njega
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi