Golman PSG-a Sergio Rico teško stradao prilikom pada s konja

Nalazi se u bolnici

Golman PSG-a Sergio Rico teško stradao prilikom pada s konja

M. Šljivak

Golman francuskog prvaka PSG-a Sergio Rico (29) pao je s konja i doživio je teške povrede glave. On je smješten na intenzivnu njegu bolnice u Sevilli.

Španski čuvar mreže Sergio Rico doživio je teške povrede glave nakon što je tokom jahanja pao s konja. Ovaj 29-godišnji čuvar mreže prebačen je u bolnicu u Sevilli i nalazi se na intenzivnoj njezi.

Rico je pao s konja u nedjelju ujutro. Ozbiljnost situacije pokazuje činjenica da je hitno helikopterom prebačen u bolnicu u Sevillu.

Izvori bliski ovom golmanu tvrde da je situacija jako ozbiljna. On je smješten u induciranu komu i nad njim se vrši konstantan ljekarski nadzod.

PSG je potvrdio da je njihov golman u bolnici, ali nisu dali nikakve druge informacije za javnost i poslali su samo poruku podrške, kao i njegov bivši tim Sevilla.

Oglasi

"Želimo ti puno snage i brz oporavak", poruka je iz Seville.

Sergio Rico je većinu karijere proveo u ekipi Seville, a pored PSG-a nastupao je još za Fulham i Mallorcu. Trenutno je drugi izbor Parižana iza Gianluigija Donnarumme.

Ove sezone 29-godišnji čuvar mreže nije nastupio za francuskog prvaka u čijim redovima je odigrao ukupno 24 utakmice od dolaska 2019. godine.

Rico je nekada bio prvi izbor na golu Seville. Za tim iz Andaluzije je odigrao 170 utakmica, no odlučio je prihvatiti ponudu PSG-a kako bi pokušao osvojiti Ligu prvaka.

Nije se previše naigrao u Parizu. Bio je na posudbama u Fulhamu u Mallorci, a ove sezone je potpuno ostao bez minutaže pored Gigija Donnarumme.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi