Ne zna ni on što će mu: Mbappe kupio auto od pola miliona, a ne može da ga vozi
Kylian Mbappe ima ogroman broj autmobila, ali nikada nije sjeo za volan (Foto. Instagram)

Skuplja automobile u garaži

Ne zna ni on što će mu: Mbappe kupio auto od pola miliona, a ne može da ga vozi

Midhat Šljivak

Kylian Mbappe jedan je od najplaćenijih fudbalera svijeta. Novi ugovor s PSG-om donio mu je platu od nestvarnih 72 miliona eura godišnje i s ovim novcem francuska fudbalska zvijezda može kupiti što poželi.

Kylian Mbappe trenutno je uz Cristiana Ronalda najplaćeniji fudbaler svijeta. PSG za njega na godišnjem nivou izdvaja čak 72 miliona eura, pa brzonogi Francuz može kupiti šta god mu je volja.

Zvijezda PSG-a nije imuna na brze automobile. Mbappe je odlučio da se počasti Ferrarijem čija je vrijednost oko 500.000 eura.

On je odabrao Ferrari 488 Pista sa 720 konjskih snaga i V8 motorom. Radi se o istinskoj zvijeri od automobila, no kod Mbapppea će samo sakupljati prašinu.

Šta god da je kupio Mbappe ne može voziti. On još uvijek nema vozačku dozvolu i zaista je interesantno da se odlučio na kupovinu auta bez vozačke.

Mbappe jednostavno nije stigao da polaže vožnju. To je bila cijena ranog uspjeha jer je još kao tinejdžer postao velika zvijezda.

Oglasi

"To je jedna od lošijih strana ranog uspjeha. Nisam uspio obaviti obične stvari kao što je polaganje vozačke dozvole", rekao je Mbappe i dodao je:

"Za mnoge je polaganje vozačkog ispita bila obaveza, ali ne i za mene. Nikad mi to nije prioritet jer sam uvijek imao vlastitog vozača". istakao je Mbappe.

Čak je i PSG ponudio Mbappeu da mu plati polaganje vozačkog ispita. On je to odbio smatrajući nepotrebnim i radije plaća vlastitog vozača, kao i batlera te kuhara.

Nije skupocjeni Ferrari jedini skupocjeni automobil u garaži francuskog napadača. Ona je puna, pa tako mu za ukras stoje Mercedes-Benz GLE Coupe, Audi A6, Mercedes-Benz V-Class i Range Rover.

Također, Mbappe je često postavljao fotografije određenih Volkswagen modela, ali nikad nije sjeo za volan nijednog od njih.

Top Komentari

stranputica
Romi so za ovu sortu Bečka škola....
0 0
Bolje da si kupio pet kila Belog da ti stoji za nedaj boze sad će nestašica.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi