Shakirin advokat tvrdi: "Sve bi bilo drugačije da se zaljubila u Ramosa, a ne Piquea"
Shakira u društvu svog advokata - platila je 7,5 miliona eura za nagodbu sa španskim tužiocima

Činjenica

Shakirin advokat tvrdi: "Sve bi bilo drugačije da se zaljubila u Ramosa, a ne Piquea"

Edmir Škorić

Kolumbijska pop pjevačica postigla je nagodbu sa španskim tužiocima u slučaju utaje poreza. Platila je kaznu od 7,5 miliona eura i tako se spasila zatvora.

Shakira je optužena za utaju poreza u visini od 14,5 miliona eura na sudu u Barceloni. Ona je odbacila sve optužbe, ali se odlučila na nagodbu jer je to "u najboljem interesu njene djece".

Pjevačica je riskirala čak osam godina zatvora zbog utaje poreza, no prihvatila je trogodišnju zatvorsku kaznu, koju je izbjegla plativši 7,5 miliona eura.

No, za Shakiru je moglo završiti drugačije da se zaljubila u drugog muškarca, tvrdi njen dvokat Pau Molins.

"Da se zaljubila u Sergija Ramosa umjesto u Gerarda Piquea, koštalo bi je puno manje", kaže za Daily Mail advokat Pau Molins.

Oglasi

Pozadina izjave je da se porezna pravila u Madridu razlikuju od onih u Barceloni. U glavnom gradu Španije ne plaća se, između ostalog, porez na bogatstvo.

"Govore o jednakosti za sve Špance, ali pokazalo se da ako živite u Kataloniji možete završiti u zatvoru za zločin zbog kojeg ne biste bili u zatvoru u Madridu, čak i ako učinite istu stvar", kaže Molins.

Shakira se oglasila nakon suđenja. Nagodila se s državom zbog svoje djece. "Zamolili su me da to učinim i ja sam zbog njih donijela odluku".

Shakira i bivša zvijezda Barcelone prekinuli su na visokoprofilan način u ljeto 2022. nakon jedanaest zajedničkih godina. Ovog vikenda Shakira je osvojila nagradu za pjesmu godine na dodjeli Latin Grammyja. Pjesma Shakira: Bzrp Music Session, Vol 53" bila je diss pjesma usmjerena posebno na Piquea.

Sergio Ramos uručio Shakiri nagradu, pao je i zagrljaj

Nagradu je uručio niko drugi nego bivši kapiten Real Madrida Sergio Ramos, Piqueov stari neprijatelj iz vremena kada su obojica bili zaštitna lica rivalstva između velikih španskih klubova.

Nakon razvoda od Piquea, Shaklira je otputovala u Miami gdje živi sa djecom, dok je Pique ostao u Španiji.

Njihova je veza završena jer je Shakira saznala da je njen dugogodišnji partner vara sa mnogo mlađom studenticom. Ona je još uvijek singl iako se povezivala sa raznim slavnim ličnostima, s kojima je uostalom viđena na večerama, ali očito su to bile samo prijateljske veze ili kratke avanture.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti