Silno je želio da ih se dočepa: Legenda pucala po parkingu i završila iza rešetaka
Jedan od najboljih krilnih centara tokom 90-ih godina prošlog stoljeća završio je iza rešetaka (Foto: Screenshot)

Shawn Kemp uhapšen

Silno je želio da ih se dočepa: Legenda pucala po parkingu i završila iza rešetaka

Midhat Šljivak

Legendarni NBA košarkaš Shawn Kemp (53) uhapšen je u gradu Tacoma u saveznoj državi Washington nakon što je na parkingu jednog šoping centra pucao iz pištolja prema automobilu koji se udaljavao od njega.

Shawn Kamp završio je iza rešetaka zbog pucnjave. On je 'otvorio vatru' na parkingu jednog trgovačkog centra u gradu Tacoma u državi Washington i ubrzo potom je uhapšen.

Prije pucnjave čula se vika i galama. Kemp je potom izrevoltiran potegao pištolj i zapucao je prema automobilu koji se udaljavao od njega.

[twitter]https://twitter.com/shannonsharpeee/status/1633708970388094977[/twitter]

Policija Tacome je potvrdila hapšenje Kempa zbog pucnjave. Izvještaj govori da nije bilo povrijeđenih osoba, što je svakako olakšavajuća vijest.

Na društvenim mrežama se pojavio i snimak pucnjave. Prolaznici su uspjeli uhvatiti tačan trenutak na kojem NBA legenda koristi pištolj-

Oglasi

Televizija Fox 13 iz svojih izvora saznaje da je Kemp pokušao vratiti određene stvari koje su ukradene s njegovog imanja i da je on zapravo djelovao u samoodbrani.

Policijska istraga još uvijek traje. Kemp je navodno bio toliko ljut da se prilikom hapšenja pokušao otrgnuti kako bi ponovo krenuo prema osobama s kojim je došao u sukob.

Istinska je sreća što niko nije ubijen u ovom vatrenom obračunu, pa će NBA legenda vjerovatno jako brzo biti na slobodi.

Shawn Kemp je jedan od najboljih krilnih centara u povijesti NBA lige. Istinska je košarkaška legenda, a slavu je stekao u čuvenim Seattle SuperSonicsima.

Tamo je Kemp igrao od 1989. do 1997. godine, a nastupao je još za Cleveland Cavalierse, Portland Trail Blazerse i Orlando Magic.

Šest puta je Kemp biran za NBA All Star meč i na prosjeku je od 14.6 poena i 8.4 skoka tokom 14-godišnje karijere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi