Sjećate se ove slike? Dio nje 11 godina kasnije je u parku

Podijum u berlinskom parku

Sjećate se ove slike? Dio nje 11 godina kasnije je u parku

Edmir Škorić

Trenutak kada Fabio Cannavaro podiže trofej Svjetskog prvenstva ostaje nezaboravan za italijanske navijače, no osim sjećanja ostaju žive i konstrukcije s tog događaja od 9. jula 2006. godine u Berlinu.

Gotovo 11 godina kasnije platforma na kojoj je okrunjen pobjednik SP-a u Njemačkoj pronađena je u Olimpiaparku u blizini stadiona na kojem su igrali Italija i Francuska.

"Aukcijska kuća iz Hamburga koja djeluje u ime FIFA nije uspjela da proda podijum. Bilo je interesa od nekih Itlaijana, ali niko nije kupio. Ko želi, može dobiti podijum", rekao je glasnogovornik Odjela sporta u njemačkom Senatu Martin Palgen.

Prema njegovim riječima, objekat je u savršenom stanju i podsjetnik je na neke lijepe trenutke koji su se događali u Njemačkoj. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi