Sona čeka težak izazov: Treninzi u južnokorejskoj vojsci su brutalni!

Fudbaler Tottenhama na služenju vojnog roka

Sona čeka težak izazov: Treninzi u južnokorejskoj vojsci su brutalni!

M. Šljivak

Zvijezda Tottenhama Son Heung-Min morat će da osluži vojni rok u Južnoj Koreji.


On će morati da provede četiri sedmice u vojsci, a prekid takmičenja u engleskoj Premier ligi mu je dobro došao i klub je potvrdio da će Son uskoro početi da služi vojni rok.

Već smo pisali o tome šta ga tamo čeka, a sudeći prema snimcima i prema svjedočenjima, treninzi u vojsci Južne Koreje su zaista brutalni.

Fizički testovi su zaista naporni, ali s obzirom na to da je Son velika zvijezda u državi, vjerovatno će određenih napora biti i pošteđen.

Ipak je on najbolji fudbaler svoje države i neće čuditi ako bude imao nešto privilegovaniji status tokom svog četverosedmičnog boravka u vojsci.

Ovako izgledaju treninzi vojske u Južnoj Koreji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi