Son odlazi u vojsku: Morat će obrijati glavu i kosu u vrećici dati roditeljima u slučaju da pogine

Pravila južnokorejske vojske

Son odlazi u vojsku: Morat će obrijati glavu i kosu u vrećici dati roditeljima u slučaju da pogine

E. Škorić

I pored činjenice da je najveća zvijezda u svojoj zemlji, Tottenhamov napadač Song Heung-Min morat će da odslužni vojni rok u Južnoj Koreji.

Son je Južnu Koreju 2018. godine vodio do titule prvaka Azije i tada ga je država nagradila tako što nije morao da odradi 21-mjesečni rok, ali na kraju će ipak morati da provede četiri sedmice u vojsci.

Aktuelna situacija, prekid takmičenja, se pokazala odličnom za Sona da odradi vojnu obavezu. Inače, Son se svakako još uvijek oporavlja od teške povrede (lom ruke) i operacije koja je obavljena u februaru. Njegov Tottenham je jučer potvrdio da je Son otputovao u Južnu Koreju i da će uskoro početi služiti vojni rok, nakon što mu istekne 14-dnevni kartantin.

A šta ga tamo čeka? Prije svega, morat će da obrije glavu i kosu sačuva u zatvorenoj vrećici koju će potom dati porodici u slučaju da umre. Zvuči nevjerovatno, ali pravila u Južnoj Koreji su takva.

Morat će se tamo suočiti s raznim testovima, posebno fizičkim. Morat će da uči rukovati s oružjem, puzat će ispod bodljikave žice i marširat će do sedam kilmetara noseći više od 24 kilograma na leđima.

Također, bit će i vježbi u kojima će Son biti izložen suzavcima u manevarima sličnim onim koji se mogu naći u ratnim snimcima južnokorejske vojske.

Povrijeđenog Sona čeka dosta naporan mjesec dana u Južnoj Koreji, ali ta zemlja jednostavno ni najvećim zvijezdama ne dopušta da zaobiđu vojni rok.

Top Komentari

Malilav22
Ja mislio Sjeverna Koreja narod ogranicuje tako barem u medijama stalno pišu
3 0
Blueboy
Daj ba covjek ce da drka ***** negdje u kancelariji dok mu nezavrsi obaveza.Covjek koji vrijedi milione pa plus sponzori koji ga financiraju da ga tek tako puste da to sve mora radit i rizikuje jos vece povrede.Samo budite malo vise realni,svugdje novac igra najvecu ulogu pa tako i ovdje.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti