Konačno donesena odluka: Sportska dvorana na Grbavici nazvana po Goranu Čengiću

Odlične vijesti

Konačno donesena odluka: Sportska dvorana na Grbavici nazvana po Goranu Čengiću

Endin Čaušević

Na današnjoj sjednici Općinskog vijeća Novo Sarajevo usvojena je odluka da ubuduće dvorana Grbavici nosi ime po Goranu Čengiću.

Već osam godina trajala je incijativa da se promijeni ime sportske dvorane na Grbavici, a danas je to na OV Novo Sarajevo konačno i usvojeno.

Dvorana na Grbavici će sada biti nazvana po Goranu Čengiću što je vijest koja je oduševila mnoge građane.

Čengić je bio uspješni rukometaš koji je igrao za RK Bosna, beogradsku Zvezdu i reprezentaciju Jugoslavije.

Kada je počeo rat on je ostao na Grbavici koje je bilo pod kontrolom sprpskih snaga, te je pokazao kakav je heroj.

Naime, ratni zločinac Veselih Vlahović Batko maltretirao je Goranovog komšiju Husniju Ćerimagića, a Čengić ga je pokušao spasiti. Na kraju ih je Batko obojicu ubio na obroncima Trebevića.

Poslije rata Čengić je posthumno dobio nagradu za građansku hrabrost "Duško Kondor", a a njegovu hrabrost građani Sarajeva sigurno nikada neće zaboraviti.

Za usvajanje odluke je glasalo 17 vijećnika, niko nije bio protiv, a tri su suzdržana. Također, usvojena je i odluka da se kasarna u Velešićima nazove Vinko Šamarlić.

Top Komentari

Malmi_Suomi
BRAVO za Gorana Čengića. BRAVOOOOOOOOOOOOOOO
5 2
struja
Konacno i bravo ...ma kan dodzu pravi ljudi!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi