"Stalno sam bio pijan i kasno sam shvatio u čemu je bio problem svega što se dešavalo u Interu"

"Prijatelji" su ga koštali

"Stalno sam bio pijan i kasno sam shvatio u čemu je bio problem svega što se dešavalo u Interu"

E. Čaušević

Legendarni brazilski napadač Adriano nekada je važio za jednog od najboljih igrača na svijetu, ali je njegova karijera doživjela potpuni krah zbog problema s alkoholom.

Adriano se fudbalskom svijetu predstavio sjajnim igrama u dresu Intera i za kratko vrijeme izborio se za mjesto u reprezentaciji Brazila. On je važio za jednog od najboljih napadača svijeta, a mnogi stručnjaci bili su sigurni da će jednog dana osvojiti Zlatnu loptu. Ipak, to se nikada nije desilo jer je Adriano doživio nevjerovatan krah svoje karijere.

Nakon što je preminuo njegov otac Adrianov život se u potpunosti promijenio i on se odao alkoholu. Brazilski fudbaler je priznao da je gotovo stalno bio pijan, te da je imao velikih problema s depresijom. U Interu su pokušali da mu pomognu i vrate ga na pravi put, ali to nisu uspjeli i bili su svjesni da ga moraju pustiti da se vrati u Brazil što je za njega i bio kraj.

"Smrt mog oca me uništila u potpunosti. Stalno sam bio pijan i jedino kada sam pio sam osjećao da sam sretan. Bio sam sam u Italiji i veoma depresivan i tada sam se odao alkoholu. Pio sam svaku noć sve što mi je došlo pod ruku. Nisam birao između vina, vodke, piva, mnogo piva. Nisam prestajao i na kraju sam morao napustiti Inter", rekao je Adriano, te dodao:

"Nisam više znao kako to da sakrijem. Ujutro sam na trening dolazio pijan, a iz kluba su me vodili da spavam da me sakriju od novinara. Govorili su da imam problema s povredom, ali su vremenom svi shvatili o čemu se radi. Problem su bili ljudi oko mene i to sam kasno shvatio. Svi ti prijatelji su me stalno vodili na zabave gdje smo se opijali zajedno i samo to im je bilo važno. Odrekao sam se miliona i miliona eura da se vratim u Brazil, ali kod kuće sam ponovo vratio sreću".

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi