"Moj novac nećeš uzeti" - Ostavio zaručnicu na dan vjenčanja jer nije potpisala predbračni ugovor

Bivša NBA zvijezda napravila nevjerovatnu stvar

"Moj novac nećeš uzeti" - Ostavio zaručnicu na dan vjenčanja jer nije potpisala predbračni ugovor

M. Šljivak

Nekadašnji NBA košarkaš Stephen Jackson (45) odlučio je ostaviti zaručnicu na dan vjenčanja, a razlog je bila činjenica da je ona odbila potpisati predbračni ugovor. Jackson kao milioner nije želio da ga neka djevojka prevari i da uđe u brak s njim samo kako bi kasnijom rastavom uzela pola onog što posjeduje.

Stephen Jackson je imao jako dobru NBA karijeru. Izabran je kao drugi pik drafta 1997. godine, a šansu u najjačoj ligi svijeta dobio je 2000. godine kada su ga potpisali New Jersey Netsi.

Igrao je potom za brojne ekipe, imao je sasvim dobre NBA ugovore i očekivano je privukao pažnju dama, posebno onih koje su lakog morala.

Jackson je imao i jednu dužu vezu koju je odlučio krunisati brakom. Za svoju izabranicu je imao samo jedan uslov, a to je da potpiše predbračni ugovor kao dokaz da se ne udaje za njega samo zbog novca.

Dugo je Stephen čekao da se to desi. Međutim, djevojka je mislila da je samo u pitanju šala i nije ništa potpisivala. Tada je košarkašu pukao film i odlučio je na dan vjenčanja okončati vezu s njom.

"Na vjenčanje je došlo svih 530 zvanica i ostalo nam je da potpišemo predbračni ugovor. U životu sam se pobrinuo za mnoge ljude, ali nikada ne bih dopustio jednoj ženi da kontroliše ono za šta sam naporno radio čitav svoj život", rekao je Stephen Jackson i nastavlja:

Oglasi

"Niko od tih kučkinih sinova nije bio u dvorani sa mnom. Zato sam sebi obećao da će moja supruga morati potpisati predbračni ugovor. Dogovorili smo se sve tri-četiri mjeseca prije vjenčanja i čekao sam da potpiše".

Njegova izabranica je odugovlačila. Došao je dan vjenčanja, papir je još uvijek bio nepotpisan i Stephen je prelomio. Smatrao je da je činjenica da nije potpisala običan ugovor jasan znak da se udaje za njega samo zbog novca.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CsWpQ_Uvexq/?hl=en[/instagram]

"Došli smo u Houston, ponavljao sam stalno da bi trebala što prije potpisati. Govorila je da hoće. Nastavili smo s organizacijom vjenčanja, volio sam je i planirao porodicu s njom".

"Na dan vjenčanja sam obukao odijelo. Svi moji kumovi su bili tu i samo je trebalo da se liftom spustimo u prostorije gdje se održavalo vjenčanje. Baka mi je došla u sobu i saopštila mi kako papir nije potisan i tu je sve bilo gotovo".

Oglasi

[instagram]https://www.instagram.com/p/CsUh2f9vg4g/?hl=en[/instagram]

Jackson je istog trenutka odlučio sve otkazati. Nije mu bilo bitno ni uloženih 400.000 dolara.

"Svećenik se pokušao umiješati i spasiti stvar. Govorio mi je kako je predbračni ugovor pred Bogom nebitan. Odgovorio sam mu: 'Meni je Bog rekao da joj dam olovku da potpiše taj prokleti ugovor, tako da mi Bog i ti govorite različite stvari".

Na kraju od vjenčanja nije bilo ništa. Jackson je ostao pri stavu da mora biti predbračni ugovor i otkazao je vjenčanje.

"Svi su bili u šoku kada sam saopštio da je vjenčanje otkazano. Plakao sam pola sata nakon toga i nisam mogao vjerovati da će me na to natjerati jedna žena i to zbog komada papira".

Oglasi

Nesuđena mlada se potom pojavila pred vratima. Uplakana je tražila papir da ga potpiše.

"Željela je pričati sa mnom, bila je u vjenčanici i sva u suzama. Zatražila je da potpiše papir. Ali, nisam ja od jučer. Pomislio sam: 'Ti si, dušo, svoje odabrala. Tu me možeš tužiti da si potpis na ugovor stavila pod stresom", govori Jackson koji tu završio kompletnu situaciju.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CsE5UAavMkL/?hl=en[/instagram]

Stephen Jackson trenutno je 'težak' oko 20 miliona dolara, a u bogatoj NBA karijeru u kojoj je sa Spursima osvojio naslov prvaka 2003. godine, nastupao je još za Netse, Hawkse, Pacerse, Warriorse, Bobcatse, Buckse i Clipperse.

Karijeru je okončao s jako dobrim prosjekom od 15.1 poena po utakmici.

Promo

Top Komentari

snupi
Pametan covjek.
4 0
user1574859714
Pametno.Vidi se da je zbog para. Sutra bi nasla mladjeg j.... uzela mu pola imovine i otisla
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi