Steven Gerrard - čovjek velikog srca

Nastavio sa humanitarnim aktivnostima

Steven Gerrard - čovjek velikog srca

Nekadašnji kapiten Liverpool Steven Gerrard pokazao je još jednom da je veliki humanista.

On je 2011. godine osnovao Fondaciju "Steven Gerrard" nakon što je čitav život proveo u svom rodnom mjestu i vidio s čime se djeca u tom području suočavaju.

Gerrard je jučer posjetio Alder Hey bolnicu u Liverpoolu gdje je proveo dane s najmlađim bolesnicima te im darovao poklone za božićne i novogodišnje praznike.

U ovoj bolnici postoje svi uslovi za operaciju tumora na mozgu i ona je jedina dječija bolnica u Evropi koja ima ovu mogućnost, a Steven je tome pomogao sa donacijom od 500.000 funti još 2013. godine.

Jurgen Klopp i igrači Liverpoola su također tokom sedmice posjetili ovu bolnicu i mališane obradovali novogodišnjim i božićnim poklonima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.