Stižu prve ponude: Portugalci Boltu nude sendviče i pivo
Foto: EPA

Beira-Mar želi ispuniti snove Usaina Bolta

Stižu prve ponude: Portugalci Boltu nude sendviče i pivo

Legendarni jamajčanski sprinter Usain Bolt je okončao svoju atletsku karijeru, a sada je dobio ponudu da se okuša u fudbalu i to od portugalskog kluba Beira-Mara.

Bolt se od tartan staze oprostio na proteklom Svjetskom prvenstvu u Londonu. Njegova karijera, ipak, nije imala sretan kraj s obzirom da je Jamajčanin u svojoj zadnjojoj utrci karijere, štafeti 4x100, zadobio povredu od koje će se oporavljati najmanje tri mjeseca.

Poznato je i da je Bolt veliki zaljubljenik u fudbal, te da je nekoliko puta isticao da bi se volio okušati u ovom sportu, na takmičarskom nivou, a iz portugalskog Beira-Mara su mu voljni dati priliku.

Ono što je zanimljivo jeste ono što Beira-Mar nudi Jamajčaninu kako bi on obukao njihov dres.

"Usaine, dođi i ispuni svoje snove. Dođi da igraš fudbal za Beira-Mar!", napisali su iz ovog kluba na zvaničnom Facebook profilu, a zatim otkrili "uslove ugovora" koje nude sjajnom sprinteru.

Na spisku svega što bi Bolt dobio dolaskom u Beira-Mar, između ostalog, se nalaze i lokalni specijaliteti poput goveđeg sendviča "bifanas".

Dobio bi Bolt od Beira-Mara i mobitel sa svim potrebnim portugalskim kontaktima, broj predsjednika Marcela, ali i besplatnog piva na stadionu koliko god može popiti.

U najmanju ruku zanimljiva ponuda, a ako ništa drugo, Jamajčanin će se barem dobro nasmijati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi