Čak 40.000 nesretnika mislilo da gleda Svjetsko prvenstvo, a gledali FIFA 23 utakmicu

Vijetnam

Čak 40.000 nesretnika mislilo da gleda Svjetsko prvenstvo, a gledali FIFA 23 utakmicu

E. Škorić
Teme:

Čak 40.000 ljudi u Vijetnamu je prevareno. Mislili su da gledaju utakmicu Svjetskog prvenstva u Kataru, a u stvari im je ponuđena snimljena utakmica sa FIFA 23.

U nekim zemljama TV prava za utakmice SP-a u Kataru nisu stečena, kao naprimjer u Vijetnamu, pa su na sve načine pokušavali doći do utakmica uz pomoć interneta.

Odlučili su mnogi Vijetnamci da koriste hakiranu poveznicu na internetu, ali su se kasnije šokirali kada su shvatili da se ne radi o stvarnoj utakmici Mundijala u Kataru, već isključivo o snimku FIFA 23 utakmice.

Novinari El Nacionala objavili su materijal u kojem su prepričali cijelu prevaru.

Kako bi virtualna slika bila vjerodostojnija, prevaranti su utakmici dali stvarnu estetiku dodajući riječi 'uživo' i komentare na lokalnom jeziku.

Osim toga, kako bi izgledalo još vjerodostojnije, lopovi su iz daljine snimili ekran TV-a (koji prenosi utakmice FIFA-e). Ovim "hakom", kojemu je pridodana i slaba internetska veza, prevaranti su uspjeli prevariti vijetnamske navijače.

Oglasi

Inače, konkretno se radilo o utakmici Njemačke i Japana, koji je uspio preokretom slaviti sa 2:1 i na kraju kao lider iz jake grupe E proći dalje.

Uz Japan je prošla i Španija, dok je Njemačka ispala zbog lošije gol-razlik, iako je imala isti broj bodova kao i Crvena furija.

Španci su izbjegli Hrvatsku u četvrtfinalu, ali su onda ispali šokantno od Maroka na penale, dok je Japan također dogurao do penala, ali je Hrvatska bila uspješnija.

Utakmice četvrtfinala igraju se u petak, a prvi će na teren Brazilci i Hrvati od 16 sati, a u večernjem terminu od 20 sati zairat će Nizozemci i Argentinci. Dan kasnije sastaju se Maroko i Portugal, odnosno Engleska i Francuska.

Top Komentari

user1629056604
Zasto skantno ispali Sokantno bi bilo da su prosli maroko Kako su igrali ovaj turnir bolje bi se pokazao Leotar od njih
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi