Tajni život Mesuta Ozila: Njega će sada mnogi gledati drugim očima!

Šuti i pomaže drugima

Tajni život Mesuta Ozila: Njega će sada mnogi gledati drugim očima!

M. Šljivak

Mesut Ozil možda ne blista na terenu u prethodnih nekoliko mjeseci, ali zato van njega radi stvari koje bi rijetko koja fudbalska zvijezda napravila.

Fudbaler Arsenala ističe se u humanim akcijama. O njima nikada ne govori, ali ono što čini za druge je zaista nevjerovatno.

Ozil je na vjenčanju obećao supruzi Amine Gulse da će finansirati 1000 dječijih operacija širom svijeta, a to uveliko i čini. Sve je otkrio agent Erkut Sogut.

"Prišao mi je i rekao: 'Idemo promijeniti živote 1000 djece, idemo finansirati1000 operacija'. Odgovorio sam mu kako će ga to koštati miliona eura, ali je odgovorio: 'Ako sada ne dijelim novac sa drugim, kada ću i s kim?

"Mesut dolazi iz siromašne porodice, majka je radila dva posla kako bi izdržavala porodicu. On dobro zna kako je biti sirmašan", otkriva Erkut.

Nije to jedina stvar koju je Ozil učinio za siromašne ljude širom svijeta. Osigurao je obroke za 100.000 izbjeglica u Turskoj i Siriji. Učinio je to na dan svog vjenčanja i to je bio vjenčani poklon.

"Koštalo ga je pravo bogatstvo, ali nije mario. Silno je želio to da napravi. Posebno voli pomagati djeci. Postao je prijatelj sa dječakom koji je imao rak. Nažalost, Charle je umro prije sedam mjeseci, a njegova smrt ga je itekako pogodila", istakao je Sogut.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Plavi orkestar
Dobro se dobrim vraca.Dobrim ljudima jedan iskreni djeciji osmjeh znaci citavo bogatstvo a Ozil je jedan od tih dobrih ljudi i zato mu zelim svu srecu ovog svjeta.
8 0
Rajvosa2019
Svaka cast momcino , kapa do poda
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi