Teško da neko na Mundijalu ima bolju tetovažu!
Foto: Twitter

Kapiten Islanda - ponosni vlasnik ovog remek-djela

Teško da neko na Mundijalu ima bolju tetovažu!

Iako su najmanja nacija koja se kvalifikovala za jedno Svjetsko prvenstvo, Islanđani su pokazli da imaju veliko srce još na Euru 2016. godine u Francuskoj.

Tada je ključnu ulogu u njihovim odličnim izvedbama igrao kapiten Aron Gunnarsson, inače fudbaler Cardiffa, koji će pokušati voditi Island do senzacije i u Rusiji.

Ipak, ovaj put će im biti izuzetno teško s obzirom da se nalaze u Grupi D sa Argentinom, Hrvatskom i Nigerijom. Kapiten Islanđana se, međutim, nada da Island može biti lijepa priča i na Mundijalu, a sada je govorio o svojim iskustvima sa Eura i remek-djelu od tetovaže na njegovim leđima koja je "stigla" nakon Evropskog šampionata.

"Već dugo vremena sam ljubitelj tetovaža i već sam ih uradio nekoliko i prije ove. Nakon turnira u Francuskoj prije dvije godine poželio sam uraditi nešto posebno i 'islandsko'. Tetovaža je inspirisana zvaničnim grbom Islanda, ali je to jedna modifikovana verzija u kojoj su neki elementi zamijenjeni motivima od posebnog značaja za mene", objasnio je Gunnarsson svoju tetovažu, pa dodao:

"Za mene je zbog toga ovo veoma značajna tetovaža i nosim je s ponosom. Moj prijatelj i tattoo umjetnik Gunnar Valdimarsson je potrošio puno vremena da je uradi i kada sam vidio konačni proizvod shvatio sam da je to baš ono što sam želio".

Vidjet ćemo koliko Island može u Rusiji, ali jedno je sigurno - njihovi navijači će ih i ovaj put bodriti do "iznemoglosti", baš kao što je to bio slučaj u Francuskoj kada su stigli do četvrtfinala.

Island će svoju prvu utakmicu u okviru Grupe D odigrati u subotu protiv Argentine. Ovaj susret je zakazan za 15:00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi