Sa Islanda stiže originalna provokacija za Engleze

Pred meč osmine finala EP

Sa Islanda stiže originalna provokacija za Engleze

Reprezentacije Islanda i Engleske će u ponedjeljak, 27. juna odigrati svoj meč osmine finala Evropskog prvenstva.

Kako se približava historijska utakmica za sve Islanđane, tako među njima raste euforija koja je prouzrokovala i neke nesvakidašnje poteze.

U cilju da isprovocira sljedećeg rivala, jedna islandska avio kompanija je već odštampala 23 karte za reprezentativce Engleske kojim je ponudila besplatan dolazak u ovu malu otočku zemlju nakon što ispadnu sa prvenstva.

Englezima je rezervisan besplatak izlet na Island i posmatranje kitova u Husavik, a let je planiran za 28. juni, dan nakon što se odigra utakmica.

Islandska kompanija čvrsto vjeruje da će njihova reprezentacija proslaviti plasman dalje, a vlasnik agencije Gudbjartur Jonsson je ovaj potez opravdao riječima kako je Englezima "bolje da uživaju u ljepotama Islanda, nego da se odmah vrate u svoju domovinu i stanu pred 60 miliona bijesnih i razočaranih navijača".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi