The Banker je odlučio: UniCredit Bank je “Banka godine” u Bosni i  Hercegovini  UniCredit Bank d.d.,

The Banker je odlučio: UniCredit Bank je “Banka godine” u Bosni i Hercegovini UniCredit Bank d.d.,

Sponzorski tekst

UniCredit Bank d.d., Mostar je po izboru međunarodnog časopisa The Banker, nagrađena titulom “Banka godine” u Bosni i Hercegovini za 2022. godinu, čime je zadržala vodeću poziciju u Bosni i Hercegovini po izboru ove ugledne publikacije. Izbor vodeće finansijske publikacije u vlasništvu Financial Timesa, predstavlja značajno priznanje za rad i dostignuća finansijskih institucija.

UniCredit Bank d.d., Mostar se od konkurencije izdvojila temeljem svojih vrhunskih proizvoda i usluga klijentima, predanosti inovacijama, doprinosa društvenim događanjima, kao i podrške razvoju privrede te hvale vrijednih napora u osnaživanju razvoja zajednice.

Predsjednica Uprave UniCredit banke, gospođa Amina Mahmutović izjavila je da je počastvovana priznanjem kojim banka kruniše još jednu uspješnu poslovnu godinu te dodala: “Najveću zaslugu za postizanje ovako važne titule nose naši uposlenici. Ovom prilikom im upućujem istinsku zahvalu za napore koje kontinuirano ulažu kako bi potrebe naših klijenata stavili u središte svih naših aktivnosti i interesa. Posebnu zahvalnost osjećamo prema našim klijentima, koji su nas prepoznali kao pouzdanog i dugoročnog partnera. Nagrade nas obavezuju da i dalje težimo ka izvrsnosti, te tako opravdamo povjerenje koje nam je ukazano.”

Nagradu “Banka godine” dodjeljuje žiri sastavljen od predsjednika Uprava i menadžera britanskih kompanija te nekoliko urednika The Banker magazina. The Banker je londonski mjesečnik koji izdaje Financial Times Group, specijalizovan za bankarstvo, a posebno namijenjen finansijskim stručnjacima i vrhunskim menadžerima. The Banker je, od svog osnivanja 1926. godine, tradicionalno jedan od najznačajnijih izvora informacija na svjetskoj finansijskoj i bankarskoj sceni te priznati standard u međunarodnim bankarskim krugovima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.