Tofaš smanjio protiv Fenerbahčea u finalu

Play-off za prvaka Turske

Tofaš smanjio protiv Fenerbahčea u finalu

E. Škorić

Košarkaši Tofaša savladali su sa 91:88 ekipu Fenerbahčea u trećem susretu finalne serije play-offa za prvaka Turske.

Fener je imao 2:0 nakon mečeva u Istanbulu, ali je u Bursi večeras u dramatičnom meču poražen, pa je Tofaš smanjio na 2:1 i pokušat će u narednom meču da izjednači, kada će ponovo igrati pred svojom publikom.

Dosta neizvjesno bilo je večeras u Bursi, a prva četvrtina završena je rezultatom 26:26. Iako je Fener imao prednost i sedam poena, na poluvremenu je domaćin vodio sa 52:49.

Ekipe su se smjenjivale u vodstvu, a u zadnjoj četvrtini Fener je bio korak bliže pobjedi (86:78), no na kraju Tofas dolazi do pobjede. Mejia je trojkom na četiri sekunde prije kraja donio pobjedu Tofasu, a na drugoj strani Melli je promašio za izjdenačeje.

Mejia je s 23 poena bio junak Tofasa, 21 je ubacio Kadji, a 20 Crocker. Dvocifreni su bili još Henry sa 12 i Owens sa 11 poena. Wanamaker je na drugoj strani ubacio 20 poena, a Bobby Dixon je dodao 16. Dvocifreni su bili Mahmatuoglu sa 11 i Datome i Thompson sa po 10 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi