Top 10 promjena koje donosi nova FIFA 16

Top 10 promjena koje donosi nova FIFA 16

10. Glasanje za zvijezdu koja će krasiti omot

A. Haznadarević

Mnogo prašine je podiglo predstavljanje prvih prikaza izgleda nove Konamijeve perjanice PES-a, a kao što smo na to i navikli, odgovor EA Sportsa u vidu nove FIFA-e, ponovo će doći sa jednako uzbudljivim novostima. FIFA 16 će, prema najavama, biti do sada najsavršenija fudbalska simulacija koju je ova kompanija ikada predstavila, jer se tokom razvoja posebna pažnja pridavala poboljšavanju ranijih slabosti. Deset je posebno interesantnih činjenica o novoj FIFA-i, a koje bi igrači trebali znati.

Zanimljivo je što se ovoga puta odlučilo da pri izboru zvijezde na naslovnici, sami igrači dobiju priliku da odluče koga žele i to putem glasanja. Naravno, Lionel Messi je već potvrđen, a glasa se za drugo lice koje će se naći pored njega. Tu su Sergio Aguero, Thibaut Courtois, Harry Keane i Jordan Henderson. Istovremeno, zna se da će u Australiji igra biti prodavana sa naslovnicom na kojoj će se nalaziti Leo Messi i jedna od dama iz nacionalnog tima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.