Tottenham svom igraču zabranio kupovinu crvenog automobila

Heung-Min Son ne smije se voziti u crvenom automobilu

Tottenham svom igraču zabranio kupovinu crvenog automobila

Dž. Mrakić

Heung-Min Son nedavno je postao nova akvizicija londonskog Tottenhama. Napadač iz Južne Koreje u redove premijerligaša dolazi iz Bayera, a njemački klub na ime odštete dobio je 22 miliona eura.

Ipak, koliko god, očigledno, cijenili njegove usluge, Sonu su već u startu zabranili jednu stvar. Naime, novi napadač Tottenhama nije u mogućnosti kupiti automobil crvene boje.

Razlog je jednostavan, crvena je boja ljutog rivala Arsenala, i ukoliko se Son zadrži pet godina u Tottenhamu, na koliko je potpisao vjernost s ovim klubom, taj period neće imati priliku voziti se u crvenom automobilu.

„Zvaničnici Tottenhama su mi rekli da ne smijem kupiti crveni auto“, kratko je prokomentarisao svoju zabranu reprezentativac Južne Koreje za korejske novine JoongAng Ilbo.

Inače, Son ima 23 godine, a prošle godine u dresu Bayera postigao je 17 golova i upisao četiri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti