Turistička zajednica KS sufinansira sportska dešavanja

Turistička zajednica KS sufinansira sportska dešavanja

Sponzorski tekst

Turistička zajednica Kantona Sarajevo raspisala je Javni poziv "Sarajevo Summer Sport Fest - Promocija brenda Visit Sarajevo kroz sport" kroz koji će sufinansirati sportska dešavanja.

Cilj ovog javnog poziva je povezivanje turizma i sporta i promocija brenda Visit Sarajevo na međunarodnim sportskim takmičenjima i manifestacijama koja će se realizivati u Kantonu Sarajevo u periodu od 25. maja do 30. septembra 2023. godine, ali i za učešće na svjetskim i evropskim takmičenjima najvišeg ranga koja će se održati van granica BiH.

Na Javni poziv "Sarajevo Summer Sport Fest - Promocija brenda Visit Sarajevo kroz sport" za dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava mogu se prijaviti sportski savezi u BiH, sportski klubovi, sportska društva i sportska udruženja.

Turistička zajednica Kantona Sarajevo prepoznala je važnost sporta i sportskih uspjeha u promociji turizma te pruža podršku vrhunskim i kvalitetnim sportskim kolektivima koji su naši najbolji brend ambasadori i kreatori  pozitivnog imidža Sarajeva.

„U cilju jačanja prepoznatljivosti i vidljivosti brenda Visit Sarajevo i podizanja kvalitete sportskih nastupa, pozivamo vrhunske sportske kolektive da zajedno postižemo nove uspjehe i pozicioniramo Sarajevo kao atraktivnu turističku destinaciju i sportski centar regije!“, poručili su iz Turističke zajednice Kantona Sarajevo.
Prijava na Javni poziv se vrši putem obrazaca koji se mogu preuzeti na službenoj web stranici Turističke zajednice Kantona Sarajevo www.visitsarajevo.ba, u rubrici Javni pozivi. Javni poziv ostaje otvoren do 16. maja 2023. godine

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.