Podrškom organizaciji velikih sportskih manifestacija pozicioniramo Sarajevo kao sportski centar

Sarajevo kao sportski centar regije i poželjna turistička destinacija

Podrškom organizaciji velikih sportskih manifestacija pozicioniramo Sarajevo kao sportski centar

Sponzorski tekst

Turistička zajednica Kantona Sarajevo prepoznala je značaj i efekte kvalitetne promocije kroz velika sportska dešavanja koja se održavaju u Kantonu Sarajevo, a kroz podršku kojima jačamo vidiljivost brenda Visit Sarajevo i povećavamo prepoznatljivost Sarajeva kao sportskog centra - ne samo regije, nego i cijele Evrope.

Tako je Sarajevo ovog mjeseca bilo domaćin Evropskog U21 prvenstva u stonom tenisu koje je okupilo 112 takmičara iz 32 zemlje, a koji su, pored takmičarskog dijela, imali i jedinstvenu priliku uživati u ljepotama Kantona Sarajevo.

Ovo takmičenje predstavlja drugo po jačini evropsko prvenstvo i od njega je po rejtingu veće samo seniorsko prvenstvo Evrope, a o veličini ovog sportskog događaja najbolje govori činjenica da je u glavni grad Bosne i Hercegovine tim povodom stigao predsjednik Evropske stolnoteniske unije (ETTU), Portugalac Pedro Moura.

Podržali smo i organizaciju Evropskog judo kupa za juniore, Prvog međunarodnog rukometnog turnira za veterane i vetaranke „Sarajevo ljubavi moja“ na kojem je nastupilo više od 400 učesnika iz zemalja regije, 16. međunarodnog šestoaprilskog turnira u košarci koji tradicionalno okuplja najbolje regionalne klubove u cilju simboličnog obilježavanja Dana grada Sarajeva, te brojna skijaška takmičenja na našim olimpijskim planinama.

Sport i turizam imaju neraskidivu vezu, a kvalitetni klubovi i sportisti pojedinci najbolji su ambasadori našeg grada koji opravdavaju ulogu Sarajeva kao mjesta odlične organizacije, vrhunske gostoljubivosti i dobrih domaćina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.