"U Bergamu se danas dogodilo nešto najgore..."

Srbijanska odbojkašica piše

"U Bergamu se danas dogodilo nešto najgore..."

Edmir Škorić

Srbijanska odbojkašica Jovana Brakočević nastupa za italijanski AGIL Volley iz Novare i sada se oglasila o stanju u Italiji gdje je najveći broj smrtnih slučajeva od koronavirusa.

Jučer je Italija prestigla Kinu po broju mrtvih od Covid-19 virusa, a Jovana je, kako sama kaže, napokon dobila potrebu i da se oglasi putem Twittera.

"Ne pišem često, skoro nikad, ali evo sad imam potrebu. Covid-19 je virus koji nas je zatvorio po kućama. Ali je li samo to? Od koronavirusa se umire. To je činjenica. I ne samo da se umire. Umirete sami. Nigdje nikog osim medicinskog osoblja koje je opremljeno da im se jedva vide oči. Nikog da uhvati za ruku umirućeg i oboljelog. Nikog. Danas se u talijanskom gradu Bergamu dogodilo nešto još gore. Vojska je došla po lijesove preminulih i direktno ih odvezla u krematorij. To je to. Niko nije mogao da ih vidi. Niko da se oprosti od tih ljudi. Ušli su u bolnicu zaraženi, borili se sami, bez svojih bližnjih. I izgubili…sami… bez svojih bližnjih. Neće biti sprovoda. Kremirani i to je to", napisala je 32-godišnja Brakočević o snimci koja je potresla mnoge.

Potom je imala poruku za sve ljude koji su izloženi zarazi.

"Dragi moji, vi nastavite izlaziti po kafićima. Šetati se parkovima i centrima. Posjećivati tržnice ili dućane ili što god bilo što još uvijek nije zatvoreno. Izlažete riziku sebe i svoje bližnje, ne samo od zaraze nego i od umiranja u samoći. Budimo pametniji. Volimo ne samo svoj život, nego živote naših bližnjih i svih drugih ljudi koje možemo potencijalno dovesti u opasnost. Poštujmo zakon što je strože moguće, da bi ovo crno vrijeme prošlo što prije. Nadam se da će ovaj post bar nekom promijeniti način razmišljanja i da će pokušati uvjeriti bližnje, prijatelje ili bilo koga da za kafiće ima vremena. Bitno da smo svi zdravi!"

Top Komentari

DadiG
Svaka joj čast na ovoj izjavi. I mene je ponukalo da budem ozbiljniji.
0 2
dinass
Svakako svoje stare odbace u domove i posjecuju 2x godisnje
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi