U Bosni i Hercegovini uhapšen Zdravko Mamić
Mamić je prije nekoliko dana osuđen na šest i pol godina zatvora, a dan prije izricanja presude preselio je na teritoriji BiH što znači da do daljnjeg ne može biti izručen Hrvatskoj.

Nekadašnji prvi čovjek Dinama

U Bosni i Hercegovini uhapšen Zdravko Mamić · Udarna vijest

Danas je u Bosni i Hercegovini uhapšen Zdravko Mamić. 

Podsjetimo, prije nekoliko dana izdata je međunarodna potjernica za bivšim prvim čovjekom Dinamo Zagreba od strane Županijskog suda u Osijeku, a popularni Maminho je već danas uhapšen, prenosi Žurnal.

Podsjetimo, Mamić je nedavno u prvostepenoj presudi osuđen na šest i pol godina zatvora od strane Županijskog suda u Osijeku koji je i izdao međunarodnu potjernicu nekoliko dana kasnije.

Bivši prvi čovjek Dinamo Zagreba protekle dane je provodio u Bosni i Hercegovini, tačnije u Međugorje se preselio dan prije izricanja presude.

Kako je navodio u medijskim nastupima, on posjeduje i državljanstvo Bosne i Hercegovine, pa je vjerovatno, skladno tome, podnio zahtjev za dobijanje svih bh. dokumenata. Ukoliko su njegove tvrdnje tačne, on zbog toga neće moći biti izručen Republici Hrvatskoj, a prema zakonskoj proceduri, Mamić će biti priveden u Sud BiH, gdje će esktradicioni sudija utvrditi koje dokumente posjeduje.

Ukoliko se utvrdi da posjeduje bh. državljanstvo, Mamić neće do daljnjeg moći biti izručen Hrvatskoj. Inače, BiH i Hrvatska imaju potpisan ugovor po kojem je u nekim slučajevima moguće izručenje osoba po potjernici iz Hrvatske, ali problem je što je taj ugovor potpisan 2012. godine, dok se Mamić tereti za djela iz 2008. i 2009. godine.

Top Komentari

Jadnimi
Prvo naućite razliku između termina priveden i uhapšen, pa onda pišite članke i, postavljajte bombastične naslove
24 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi