U nedjelju očekuje se 1.690 trkačica na 3. dm ženskoj utrci

Sportski izazov i dobra zabava na Vilsonovom šetalištu

U nedjelju očekuje se 1.690 trkačica na 3. dm ženskoj utrci

O. Lekić
Teme:

U nedjelju, 9.6., na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu bit će održana 3.dm ženska utrka, a prema broju prijavljenih trkačica očekuje nas najmasovnija ženska utrka do sada. 

Upravo s namjerom da se odazove što veći broj dama i tako podstakne na pozitivne promjene kada je u pitanju unapređenje zdravog i aktivnog načina života, dm organizuje dvije utrke različite dužine; rekreativnu od 3.5K i takmičarsku od 7K.

Ukupan broj prijavljenih trkačica je 1.690, od čega je njih 1.248 prijavljeno za rekreativnu, dok su se za takmičarsku prijavile 442 trkačice. Isti dan bit će organizirana i dm dječija utrka na 300 metara na koju se prijavio 251 mališan u dobi od 6 do 8 godina.

„Sjajan odziv na našu treću po redu utrku znak je da smo uspjeli potaknuti žensku populaciju da njeguje zdrave navike i pokaže svoju spremnost da odgovori na naš izazov, koji je svake godine nešto veći. Prve godine utrku od 3.5K je istrčalo 350 sudionica, a prošle, usprkos kiši njih 650 uspjelo je preći trasu od 5K a potom uživati na After party-u. Ove godine ponudili smo dvije utrke, kako bi dame u skladu sa svojom fizičkom spremnošću i željom za izazovima odabrale preferiranu dužinu. Očekujemo pozitivan sportski duh na stazi, a obećavamo dobru zabavu nakon“, izjavila je Admira Isaković, voditeljica Nabave i Marketinga kompanije dm.

Iza zgrade Historijskog muzeja na Vilsonovim šetalištu start dječije utrke planiran je u 9:00 sati, rekreativna utrka počinje u 9:30, dok je takmičarska na programu u 10:30 sati.

Nakon utrka, u dmBio kutku trkačice će se moći okrijepiti uz ukusne energetske dmBio slane i slatke zalogaje koje će spremati chef Nihad Mameledžija te osvježiti se uz dmBio voćne koktele.

U dječijem kutku mališani će imati priliku zabaviti se uz oslikavanje lica, te sudjelovati u radionici na temu ekologije. Dobru zabavu za sve posjetitelje obećava i nastup DJ-a, dok će već tradicionalno partneri utrke na štandovima organizirati različite promocije i predstavljanje proizvoda.

Kako se bliže topli dani kada je prije izlaganja kože suncu preporučljiv pregled, za sve posjetitelje bit će osigurana i dermatološka analiza kože lica od strane stručnjaka iz Afrodita Cosmetics-a.

Svi oni koji požele ovjekovječiti svoje prisustvo na 3.dm ženskoj utrci, moći će to uradit besplatnim slikanjem u Photobooth-u.

Podsjećamo, sve učesnice 3. dm ženske utrke po završetku dobit će finišersku medalju, dri-fit majicu proizvedenu u BiH te bogat poklon paket dm-a, partnera i prijatelja utrke: essence, Jana, Rexona, Violeta, Wilkinson, L'Oreal Elseve, Afrodita Cosmetics, Autan, Curaprox, ebelin, Nivea, Pfanner, Plantago, Tosama, Alteya Organics, Coca Cola, Keune i sebamed.

Najbrže učesnice takmičarske utrke bit će i nagrađene. Tri prvoplasirane očekuju poklon kartice dm-a, u iznosu od 300 KM za osvojeno prvo mjesto, od 200 KM za osvojeno drugo mjesto, a trećeplasiranoj bit će uručena dm poklon kartica u vrijednosti od 100 KM.

Troje najbržih mališana bit će nagrađeno dm poklon karticama u iznosu od 30 KM, dok će svi dobiti majice, medalje i poklon paket dm-a i partnera utrke.

U ovom videu prisjetimo se atmosfere sa prošlogodišnje, 2. dm ženske utrke: 

Najnovije vijesti