U Savezu lude: Jeste li vidjeli kontroverzni Benzemin dres?

Povlače ga iz prodaje

U Savezu lude: Jeste li vidjeli kontroverzni Benzemin dres?

Karim Benzema sa svojim saigračima iz reprezentacije neće učestvovati na Evropskom prvenstvu koje se ovog ljeta igra u Francuskoj.

Nakon skandala sa Valbuenom, selektor Trikolora Didier Deschamps odlučio je izostaviti napadača Real Madrida sa spiska igrača na koje će računati na Euru, a njegova odluka se nimalo nije svidjela jednom dijelu navijača ove selekcije.

Tako se u prodaji našao i novi dres reprezentacije Francuske, na čijoj poleđini iznad broja 10 piše "Free Benzema".

Ovaj dres je za kratko vrijeme postao vrlo popularan u Franccuskoj i prodaje se u velikim količinama, a u Fudbalskom savezu te zemlje ga smatraju kontroverznim i krenuli su u akciju.

Čelnici Saveza (FFF) su već napravili prve korake kako bi se ovaj dres povukao iz slobodne prodaje, pa se očekuje da se to i dogodi u skorijoj budućnosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti