U Splitu oskrnavljen plakat Luke Modrića

Vandalski čin u gradu pod Marjanom

U Splitu oskrnavljen plakat Luke Modrića

S. Grebović

Neki ovaj događaj povezuju s nultom tolerancijom koju Splićani osjećaju prema Hrvatskom nogometnom savezu.

Sinoć su u Splitu u ulici Ljudevita Posavskog nepoznata osoba ili više njih zasuli plakat s likom Luke Modrića na kojem igrač Reala reklamira jednu banku, odnosno bankovnu karticu.

Bijela boja je zasula fotografiju kapitena Hrvatske, a pošteđeno nije ostalo ni dječije igralište koje se nalazi u podnožju plakata. Slučajno ili ne, ispod reklame se nalazi veliki grafit Torcide, a opšte je poznato da je ova navijačka grupa u ratu sa HNS-om.

"Na ne bih ja rekao da se neko okomio na Modrića, zašto Split ne bi volio Modrića? Možda se neko okomio na banku. Nije mi doduše jasno kako je netko uspio dobaciti tako visoko. Pokušao sam skinuti tu boju s tobogana i klupe, ali nisam uspio. Još bi se s plastike dalo, ali s drveta ne ide dolje", ispričao je čitatelj 24sata.hr koji su inače prvi prenijeli ovu vijest.

Top Komentari

roki-rokic
Pa **** vas i Modric i Split ,zaboli nekog ***** za tim.
0 1
Sanska_Prangija
ako ne ide 'dolje' onda ni dijecu nece uprljati. znaci ostavi i briši
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi