U zvaničnom vodiču savjetovali navijače kako da "pokupe" Ruskinju!
Iz FS Argentine su svojim navijačima dali "detaljna" uputstva, pa se kasnije morali izvinjavati.

Argentinci prouzrokovali seksistički skandal

U zvaničnom vodiču savjetovali navijače kako da "pokupe" Ruskinju!

Fudbalski savez Argengine (AFA) dospio je u centar pažnje svjetske javnosti zbog vrlo nepromišljenog i skandaloznog uputstva svojim navijačima pred put u Rusiju na Svjetsko prvenstvo.

Argentinci su u službenom dokumentu kojim se Rusija želi približiti svim koji tamo namjeravaju putovati ovog ljeta, pisali o ruskom jeziku, zanimljivim destinacijama i kulturi naroda, a nekoliko su pasusa posvetili uputstvima na koji je način najlakše odvući Ruskinju u krevet.

Nevjerovatno saopštenje Argentinaca već je prouzrokovalo veliki seksistički skandal zbog kojeg je Savez morao uputiti zvanično izvinjenje.

"Kako bi trebalo da se ponašate da biste bili uspješni kod ruskih djevojaka? Ruskinje, kao i sve druge djevojke, vole kada ste čisti, trebalo bi da lijepo mirišete i da ste lijepo odjeveni. Prvi utisak im je jako bitan, pa bi trebalo da obratite pažnju na vaš izgled", navodi se u službenom vodiču, nakon čega slijedi dio koji je posebno zaprepastio javnost:

"Uzimajući u obzir da su Ruskinje prelijepe, mnogi muškarci samo žele da ih iskoriste i odvedu u krevet, ali i one su ljudi koji žele da se osjećaju važno, jedinstveno i voljeno. Naš savjet je da ih tretirate kao osobe".

Argentinski savez je nedugo nakon lavine kritika odlučio povući vodič iz upotrebe, te uputiti javno izvinjenje.

"Riječ je o nenamjernoj grešci. Taj pasus nije trebao da bude u vodiču, a kada je stigla odluka, on je već pušten. Uklonili smo ga sa svih platformi", poručili su iz AFA.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi