UniCredit izabrana za najboljeg pružatelja usluga u Euromoney anketi transakcijskog poslovanja

UniCredit izabrana za najboljeg pružatelja usluga u Euromoney anketi transakcijskog poslovanja

Midhat Šljivak

Na osnovu referentne neovisne ankete 25.000 korporativnih klijenata, UniCredit je izabrana za najboljeg pružatelja usluga transakcijskog poslovanja u 9 zemalja kao i za tržišnog lidera za transakcijsko poslovanje u regiji Srednje i Istočne Evrope i u 11 pojedinačnih zemalja. 

UniCredit je izabrana za najboljeg pružatelja usluga u 9 zemalja u Euromoney anketi transakcijskog poslovanja 2019. Zauzevši po prvi put prvo mjesto u Njemačkoj i Italiji, banka je također zadržala dugogodišnju poziciju najboljeg pružatelja usluga u Austriji – čime je iskazano sveobuhvatno liderstvo na ključnim tržištima Austrije, Njemačke i Italije.

Banka je također osnažila svoju vodeću poziciju na tržištu u Srednjoj i Istočnoj Evropi i 11 pojedinačnih zemalja, uz nove pobjede u Bugarskoj, Mađarskoj, Rumuniji, Srbiji, Slovačkoj i Sloveniji.

Godišnja anketa, koja se bazira na mišljenju oko 25.000 specijalista u domenu transkacijskog poslovanje, riznice i finansija širom svijeta, koristi njihove povratne informacije za određivanje najboljih pružatelja usluga na tržištu.

“Rezultati predstavljaju izuzetno dostignuće za banku i pokazuju našu sveobuhvatnu snagu u Zapadnoj, Srednjoj i Istočnoj Evropi” rekao je Luca Corsini, globalni voditelj Globalnog transakcijskog bankarstva UniCredita.

“Transakcijsko poslovanje i, šire, globalno transakcijsko bankarstvo su za nas ključne usluge te je stoga fantastično što je anketa pokazala da smo tržišni lideri”.

Cédric Derras, globalni voditelj Transakcijskog poslovanja je podvukao:

“Ovi rezultati su ostvareni zahvaljujući marljivom radu našeg tima za Transakcijsko poslovanje ali isti značaj ima i povjerenje i saradnički duh naših klijenata. Želimo se zahvaliti svima njima na kontinuiranoj podršci.”

Rezultati također dolaze nakon velikih ulaganja u inovacije, uključujući virtualne račune, instant plaćanje i SWIFT gpi, gdje banka nije težila samo da slijedi tržišne trendove već i da bude na njihovom čelu, uz rafiniranje usluga u skladu sa povratnim informacijama od klijenata.

Ukupni rezultati su dati ispod:

Najbolji pružatelj usluga u:
Austriji
Bosni i Hercegovini
Hrvatskoj
Njemačkoj (novo)
Italiji (novo)
Rumuniji
Srbiji (novo)
Slovačkoj (novo)
Sloveniji (novo)

Tržišni lider u transakcijskom poslovanju u:
Srednjoj i Istočnoj Evropi
Austriji
Bosni i Hercegovini
Bugarskoj (novo)
Hrvatskoj
Mađarskoj (novo)
Italiji (novo)
Rumuniji (novo)
Srbiji (novo)
Slovačkoj (novo)
Sloveniji (novo)
Turskoj

Rezultati ankete proširuju listu osvojenih nagrada Globalnog transakcijskog bankarstva
banke. U 2019. godini banka je još izabrana za najboljeg pružatelja transkacijskih usluga
u Zapadnoj evropi u sklopu nagrada za transakcijsko poslovanje magazina The Banker i za
najbolju banku za transakcijske usluge u Srednjoj i Istočnoj Evropi u okviru nagrada za
izvrsnost magazina Euromoney.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi