Opljačkan Vaha! Lopovi odnijeli pravo malo bogatstvo

Meta je bila kuća proslavljenog bh. trenera

Opljačkan Vaha! Lopovi odnijeli pravo malo bogatstvo

A. Čaušević

Vahid Halilhodžić, najbolji bh. trener, bio je žrtva krađe. Tokom vikenda lopovi su upali u Vahin dom u Francuskoj te su sa sobom odnijeli pravo malo bogatstvo.

Halilhodžić je tokom karijere zaradio dovoljno novca od kojeg je kupio niz nekretnina kako u BiH, tako i na jadranskoj obali, a svakako i u Francuskoj.

Proslavljeni bh. stručnjak ima i kuću u Parizu koja je tokom vikenda bila na meti lopova koji su sa sobom odnijeli popriličnu sumu novca.

Policija je izvjestila kako su lopovi nakon obijenog sefa iz Vahinog doma odnijeli oko 80.000 eura, nekoliko satova te nakit.

Pljačka se desila u nedjelju popodne, a policija je na mjesto dogođaja pozvana oko 19:30. Do tada su lopovi već pobjegli.

Iz policije je saopšteno kako se već radi na pronalasku lopova te da su forenzičari detaljno prečešljali sve prostorije u kući kako bi pronašli eventualne tragove.

Oglasi

Inače, Halilhodžićev doma u Parizu je smješeten u jednom od najluksuznijih depertmana u francuskoj prijestolnici.

Tokom bogate trenerske karijere jedno vrijeme je bio i trener PSG-a pa i ne čudi zašto ima kupljenu kuću u popularnom Gradu ljubavi. Bilo je to od 2003. do 2005. godine.

Ovaj 70-godišnjak ne prolazi kroz baš ugodan period pošto je dva mjeseca prije početka Svjetskog prvenstva dobio otkaz na klupi Maroka.  

Marokanci su odlično otvorili Mundijal sa četiri boda iz dvije utakmice te su na pravom putu da izbore drugi krug pa popularnom Vahi sigurno nije lako pratiti Lavove Atlasa u Kataru. 

Legendarni fudbaler Veleža je ranije na Svjetsko prvenstvo uspio odvesti i reprezetnacije Alžira, Japana i Obale Slonovače, ali je na završnoj smotri vodio samo Pustinjske lisice. Bilo je to u Brazilu 2014. godine kada je izboren plasman u osminu finala.

Top Komentari

FahroKonjHodzic
lopovski doslo lopovski oslo
0 9
Husrefbeg22
Neka su ga pokrali. To mu je onaj visak sto nije dao svojoj domovini, kada je bilo najpotrebnije.
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi