U ponedjeljak Dženaza-namaz Vahidinu Musemiću

Legendarni napadač Sarajeva

U ponedjeljak Dženaza-namaz Vahidinu Musemiću

Eldar Ganibegović

Sportsku javnost u regionu jučer je potresla vijest o smrti Vahidina Musemića, a sada je poznato kada će legendarnom fudbaleru biti klanjan Dženaza-namaz.

Vrlo tužne vijesti jučer ujutro, 30. juna 2023. godine, sportsku javnost u Bosni i Hercegovini, ali i regionu, potresle su vijesti o smrti Vahidina Musemića.

Legenda FK Sarajevo preminula je u 77. godini života, a Dženaza-namaz pred njegovu dušu biti će klanjan u ponedjeljak, 3. jula 2023. godine.

Posljednji ispraćaj Vahidina Musemića biti će na Gradskom mezarju Stadion na Koševu u 14:30 sati na pomenuti datum.

Musemić je ostavio neizbrisiv trag u FK Sarajevo gdje je proveo najbolje dane svoje karijere, te će ostati upamćen kao najbolji napadač u historiji kluba s Koševa.

Oglasi

Veoma tužne vijesti stigle su jutros jer je potvrđeno da je legendarni fudbaler preminuo u 77. godini života.

Musemić je doživio moždani udar, a sinoć je preminuo u bolnici i nažalost nije uspio da iz svega toga izađe kao pobjednik.

Odlazak legendarnog fudbalera potresao je Bosnu i Hercegovinu, ali i region jer mnogi pamte njegove majstorije u dresu Sarajeva zbog kojih je ostao u lijepom sjećanju svih nas.

Musemić je u karijeri odigrao 182 zvanične utakmice u dresu Sarajeva i uspio je postići 83 gola. No, računajući i one nezvanične mečeve zabio je čak 169 golova na 293 odigrane utakmice u dresu kluba s Koševa.

Legendarni napadač rođen je 29. oktobra 1946. godine u Janji, a još kao omladinac postao je član Sarajeva.

Musemić je u sezoni 1966/67. vodio Sarajevo do titule prvaka Jugoslavije jer je uspio da zabije čak 23 gola.

Nakon Sarajeva jednu sezonu odigrao je u Francuskoj gdje je nastupao za Nicu, ali zbog problema s povredama je morao okončati blistavu karijeru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi