Vlasnik Patriotsa: Putin mi je ukrao šampionski prsten

Robert Craft o predsjedniku Rusije

Vlasnik Patriotsa: Putin mi je ukrao šampionski prsten

Vlasnik NFL momčadi New England Patriots, Robert Craft otkrio je kako mu je predsjednik  Rusije, Vladimir Putin ukrao šampionski prsten koji je njegova ekipa osvojila 2004. godine.

Već godinama se misli kako je Craft prsten darovao Putinu, a istina je da Craft ovu priču nije demantovao zarad dobrih odnosa SAD-a i Rusije.

Ovaj dvojac se sreo na sastanku biznismena i političara u St. Petersburgu 2005. godine. Kratko su razgovarali, a vlasnik Patriotsa je skinuo prsten kako bi ga pokazao Putinu koji ga je stavio u džep i otišao.

"Pokazao sam predsjedniku moj šampionski prsten. Bio je oduševljen njim i u jednom trenutku sam odučio da mu ga poklonim u znak poštovanja prema ruskom narodu i predsjedniku Putinu", stoji u Craftovoj izjavi koju dao prije osam godina.

Danas je priča dosta drugačija.

"Skinuo sam prsten i pokazao ga Putinu. Stavio ga je na prst i rekao je "mogao bih da ubijem nekoga ovim prstenom". Ispružio sam ruku želeći da mi vrati prsten, ali on ga je stavio u džep te je otišao u pratnji trojice KGB-ovaca", kaže Craft te je također dodao kako su mu iz Bijele kuće poručili da zbog dobrih odnosa promijeni priču.

Famozni prsten se trenutno nalazi u biblioteci u Kremlju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije