Jeca i kroz suze traži pomoć iz porušenog grada, a onda je šokirao svijet fotografijom s ulice

Volkan Demirel se javio iz grada Antakya

Jeca i kroz suze traži pomoć iz porušenog grada, a onda je šokirao svijet fotografijom s ulice

Endin Čaušević

Razorni zemljotresi jutros su pogodili jugoistočnu Tursku i sjeverni dio Sirije u kojem je u ovim zemljama stradalo preko 1.000 ljudi, ali nažalost očekuje se da će ta brojka samo rasti. Nakon ovog zemljotresa javio se i Volkan Demirel iz grada Antakya koji je teško pogođen i kroz suze je jecajući tražio pomoć.

Jutros je jugoistočnu Tursku i sjever Sirije pogodio razoran zemljotres jačine 7.8 stepeni po Richteru koji je napravio haos u mnogim gradovima u tom području. Najteže je pogođen Gaziantep, ali ni okolni gradovi nisu ništa bolje prošli.

Da stvar bude gora oko podne je to podrušje zatresao još jedan razoran zemljotres jačine 7.7 stepeni, a pored toga registrovano je još preko 50 zemljotresa u prethodnih nekoliko sati.

Broj žrtava raste iz minute u minutu i nažalost preko 1.000 osoba je poginulo, ali kako stvari stoje ta brojka će biti dosta veća.

Mnoge ekipe su upućene u pogođene gradove kako bi pomogle u traženju nestalih osoba koji se nalaze u ruševinama. O kakvoj katastrofi se radi najbolje je pokazao i legendarni turski golman Volkan Demirel koji je inače i trener Hatayspora.

Hatayspor je klub iz grada Antakya koji se nalazi blizu same granice sa Sirijom, te je i on jutros razoren tokom ovog zemljotresa.

Oglasi

Demirel se odlučio javiti putem Instagrama i poručiiti da je dobro, ali je bilo jasno koliko je emotivno uzdrman zbog svega. Situacija u gradu Antakya je dramatična jer je ovaj grad žestoko pogođen što je i Demirel potvrdio.

On je jecajući kroz suze zatražio da pomoć što prije dođe jer je nažalost u tom gradu dosta ljudi poginulo, a veliki broj je i onih koji su povrijeđeni.

Nakon emotivnog javljanja na Instagramu trener Hatayspora objavio je i story kako bi pokazao katastrofu iz grada u kojem se nalazi, a jedna fotografija bila je dovoljna da se shvati kakav haos tu vlada.

   Story koji je Volkan Demirel objavio na Instagramu pokazuje kakva katastrofa je pogodila jugoistok Turske i grad Antakya

Ovaj grad je gore pogodio zemljotres koji se desio oko 11:30 sati, a prije toga Demirel se oglasio i zatražio je pomoć jer je mnogo onih koji su zatrpani u ruševinama.

Turska je odmah reagovala i iz mnogih gradova već pristiže pomoć u dijelove koje je ovaj zemljotres pogodio. Također, i mnoge druge zemlje su ponudile svoju pomoć koja će sigurno nažalost biti prijeko potrebna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti