Wawrinka zbog Hrvatice napravio 'darmar' u svlačionici

Veliki skandal trese ATP

Wawrinka zbog Hrvatice napravio 'darmar' u svlačionici

Nick Kyrgios, talentovani 20-godišnji australski teniser, na ATP turniru u Montrealu napravio je sebi vjerovatno najveću negativnu reklamu u dosadašnjoj karijeri. 

Naime, on je u 2. kolu teniskog turnira verbalno i na prostački način isprovocirao Stanislasa Wawrinku riječima "Kokkinakis ti je poševio curu. Žao mi je što ti to moram reći stari", što je mnogo isprovociralo Švicarca. 

Vjeruje se da je Kyrgios aludirao na hrvatsku 19-godišnju teniserku Donnu Vekić, budući  da se medijski nagađalo kako se ona viđala sa Wawrinkom nakon što se ovaj razveo od supruge. 

Cijeli skandal dobio je svoj nastavak. Wawrinka je u razgovoru sa švicarskim novinarima otkrio da je poslije meča otišao u svlačionicu i da se verbalno obračunao s drskim Australcem. 

"To što sam mu rekao ostaje u svlačionici", rekao je ljutiti Švicarac aludirajući da to i nije baš bio ugodan razgovor, pogotovo ne za 'mladu nadu s poremećajem u ponašanju'.

"Ovo nije prvi put da on ima ogromnih problema s ponašanjem na terenu i izvan njega. Nadam se samo da će ga ATP teško kazniti, jer je mlad pa bi mu mogli progledati kroz prste, ali za ovo nema isprike. On u svakom meču ima isti problem. U svakom se meču ponaša jako zločesto. I povrh svega toga, problem je što zbog njegovog lošeg ponašanja ne stradava samo on, nego i ljudi oko njega, drugi teniseri, suci, dodavači lopti...", rekao je ovogodišnji osvajač Roland Garrosa.

Udruženje teniskih profesionalaca kaznilo je Kyrgiosa sa 10.000 dolara, što je maksimalan iznos kojim ATP može kazniti igrače na samom turniru za prekšaje počinjene tijekom odigravanja meča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti