WWin naredne tri sezone sponzor Alfe Modriče

WWin naredne tri sezone sponzor Alfe Modriče

Sponzorski tekst
Teme:

U press sali FK Alfa Modriča potpisan je ugovor o saradnji između FK Alfa Modriča i kompanije WWin. Ugovor je potpisan na tri godine sa mogućnošću produženja istog.

Današnji FK“Alfa Modriča“ osnovan je 22.aprila 1922.godine. Bio je Olimpija, Dobor, Borac, Napredak, Sloga, Modriča, Modriča Maxima i danas Alfa Modriča, ali je cilj uvek bio isti – stalno napredovati!

Od 1994.godine klub se takmiči pod nazivom Modriča Maxima. Bio je šampion Republike Srpske(2003) i pobijednik Kupa Republike Srpske(2007). Prvaci Bosne i Hercegovine 2008.godine, a u kvalifikacijama za Ligu šampiona Europe pobjeda nad Dinamom iz Tirane sa 2:0 i 2:1, ali i poraz od danskog Alborga sa 5:0 i 2:1.

Uz seniorski, juniorski tim je 2005. godine bio prvak Republike Srpske, osvajač Kupa Bosne i Hercegovine i šampion Bosne i Hercegovine. I narednih sezona juniori Modriče bilježili su izvanredne rezultate.

Boje Modriče svojevremeno su branili poznati glumac Predrag Marković, književnik Hasan Kikić, ljekar Mustafa Mustajbegović, državni reprezentativci – braća Živkovići, Ilija Miljuš, Rade Radulović (kasnije igrao za zenički Čelik i ljubljansku Olimpiju), Goran Peleš i Slavko Cvijić (Čelik Zenica), Dragan Voćkić (Sloboda Užice), Zijad Salkić (Iskra Bugojno i Željezničar Sarajevo), Nikola Nikić, kasnije briljantno lijevo krilo sarajevskog Željezničara, Čelika, banjalučkog Borca, više grčkih klubova, Duško Ljubičić(Zemun, Nikozija, španski Getafe), Sreten Vasić(Vojvodina, Proleter Zrenjanin), Marko Stojić(Sartid Smederevo, Javor Ivanjica, Borac Čačak).

Oglasi

Iz mlađih generacija najviše su uspeli Dario Damjanović i Petar Jelić. Prvi je iz Modriče Maxima prešao u splitski Hajduk, pa u rusku Luč-Energiju. Drugi je iz grada pod Majnom otišao u Nurnberg, pa iz nemačkog bundesligaša stigao do OFK Beograda,a poslije je bio u ruskoj Volgi.

Petar Jelić je 2006.godine bio kapiten Modriče Maxime i kapiten mlade selekcije BiH. U toj sezoni ponio je titulu prvog strijelca Premijer lige Bosne i Hrcegovine.

Godinu dana kasnije, napadač Stevo Nikolić bio je prvi strijelac šampionata, a nakon osvojene titule napustio je redove Modriče i preselio se u rumunski Ocelul Galat.

Tu je i Dario Purić, povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine, raniji igrač OFK Beograda, prvotimac zeničkog Čelika,Sarajeva, kao i Slaviša Dugić koji je igrao za  Servette, Arau, Sarlenitanu, Cataniu, Aris Limasom, Ahnu Larnaka.

Ovako bogata istorija i zvučna imena koja su prošla kroz modričke fudbalske redove ne daju za pravo da se igramo ostvarenim dostignućima. Bolje rečeno, daju nam novu, iskonsku, snagu da krenemo u nove i brojne obaveze, na trnovit i put novih iskušenja i neizvesnosti. Sve u namjeri da naš fudbalski kolektiv konsolidujemo, osnažimo i vratimo na pobedničke staze – u Premijer ligu BiH. – navode iz kluba iz Modriče.
Utisak je svih, tamo mu je i mesto...      

Oglasi

Logo WWin-a krasi dresove tri bh. premijerligaša: NK GOŠK, FK Zvijezda 09 i NK Široki Brijeg. Na taj način praktično pruža podršku četvrtini klubova najvišeg ranga bh. klupskog nogometa i to kao najznačajniji sponzor. Nivo koji ova kuća održava već godinama.

Time se WWin davno svrstao uz velike i respektabilne domaće i strane tvrtke, poput Turkish Airlinesa i IG Igman, čije se reklame također nalaze na udarnim pozicijama na prednjoj strani dresa bh. premijerligaša.

U Prvoj fudbalskoj ligi RS u porodici WWin-a su također Leotar iz Trebinja, Kozara iz Gradiške, Sutjeska iz Foče, Ljubić iz Prnjavora, Velež iz Nevesinja, te Alfa iz Modriče i Drina iz Zvornika. U Prvoj ligi Federacije BiH u ovom društvu su Sloboda iz Tuzle i Jedinstvo iz Bihaća.

WWin pomaže brojnim klubovima u Bosni i Hercegovini i u drugim sportovima kao i u nižim fudbalskim ligama. Generalni je sponzor KK Borac Banja Luka, koji će i u naredne dvije sezone nositi ime KK BORAC WWin, zatim KK Široki, kao i rukometne klubove MRK Iskra iz Bugojna, ŽRK Borac Banja Luka, RK Velež Nevesinje, Ženski odbojkaški klub Leotar Trebinje te Odbojkaški klub Bosna.

Kad je riječ o malom fudbalu, jedan klub je u svoj naziv dodao WWin. Riječ je o klubu Sloga WWin Gornji Vakuf/Uskoplje. Uz pomenuti klub malog fudbala, logo WWin je i na dresu MNK Hercegovina, kao i KMF Leotar iz Trebinja.

U muškom rukometu tu su dva premijerligaša, Iskra iz Bugojna i Hercegovina iz Nevesinja.

Zadovoljstvo je biti uz ove koletive. Uz njihove navijače. Ljubitelje sporta. Jer, igra je tamo gdje si ti.

Najnovije vijesti