WWin sponzor novog/starog premijerligaša, GOŠK-a iz Gabele

WWin sponzor novog/starog premijerligaša, GOŠK-a iz Gabele

Sponzorski tekst
Teme:

WWin nastavlja saradnju s bh. premijerligašima, a ova kompanija potpisala je ugovor i sa GOŠK-om. Ugovor je potpisan na godinu dana sa mogućnošću produženja istog, a ugovor su potpisali predsjednik NK GOŠK, gosp. Lujo Ilić, te zamjenik direktora kompanije WWin, gosp. Srđan Dubočanin.

„Danas je poseban dan za NK GOŠK jer smo potpisali ugovor sa našim generalnim sponzorom, kompanijom WWin. Obostrano zadovoljstvo postignutom saradnjom jasno se ogleda u njihovim stavovima da žele dugu i uspješnu suradnju. Radujemo se budućnosti i suradnji koja nas očekuje!", naveli su iz NK GOŠK iz Gabele.

NK Gošk je u sezoni 2010./11. osvojio prvo mjesto u Prvoj ligi FBiH, te od sezone 2011./12. nastupaju u Premijer ligi BiH. Prvu utakmicu u elitnom rangu natjecanja igrali su u gostima protiv Slavije 7. avgusta, 2011. kada su poraženi 1:0. GOŠK je u premijernoj sezoni osvojio 13. mjesto.

Sezone 2012./13. za trenera GOŠK-a došao je poznati hrvatski trener, Hajdukova legenda Ivan Katalinić. Iste sezone ispadaju iz lige kao petneaestoplasirana momčad.

U sezoni 2016./17. ponovno osvajaju Prvu ligu FBiH što im donosi novi plasman u Premijer ligu.

U sezoni 2022./23. ponovo osvajaju Prvu ligu FBiH, čak 5 kola prije završetka prvenstva.



Jedino je logo WWin-a našao svoje mjesto na prednjoj strani čak tri premijerligaša: NK Gošk, FK Zvijezda 09 i NK Široki Brijeg čime je pomagao čak 25% klubova prvog ranga bh. fudbala i to kao najveći sponzor, a što je nivo koji ova kuća održava već godinama. Time se Wwin još davno svrstao, pa čak i uložio u najviše klubova, uz velike i respektabilne domaće i strane tvrtke, kao što su Turkish Airlines, IG Igman čije se reklame nalaze na udarnoj poziciji na prednjoj strani dresa bh. premierligaša.

Logo WWin krasi dresove klubova u Bosni i Hercegovini i u drugim sportovima kao i u nižim fudbalskim ligama. Vrijedno je izdvojiti:Generalni sponzor KK Borac Banja Luka, koji će i u naredne dvije sezone nositi ime KK BORAC WWin, KK Široki, kao i rukometne klubove MRK Iskra iz Bugojna, ženski rukometni klub Borac Banja Luka, RK Velež Nevesinje, ženski odbojkaški klub Leotar Trebinje, muški odbojkaški klub Bosna. U Prvoj fudbalskoj ligi RS tu je Leotar iz Trebinja, Kozara iz Gradiške, Sutjeska iz Foče, Ljubić iz Prnjavora, Velež iz Nevesinja. U prvoj ligi Federacije tu je Sloboda iz Tuzle, te Jedinstvo iz Bihaća.

Kad je riječ o malom fudbalu jedan klub je u svoj naziv dodao WWin. Riječ je o klubu Sloga WWin – Gornji Vakuf/Uskoplje. Uz pomenuti klub malog fudbala logo WWin je i na dresu MNK Hercegovina, kao i KMF Leotar iz Trebinja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.