Yaya Toure donirao novac žrtvama terorističkog napada
Foto: EPA

Napad koji je uzdrmao Manchester

Yaya Toure donirao novac žrtvama terorističkog napada

E. Čaušević

Cijeli svijet sinoć je potresao teroristički napad koji se desio u Manchesteru tokom koncerta američke pjevačice Arijane Grande.

U ovom terorističkom napadu 22 osobe su poginule, a broj povrijeđenih raste iz sata u sat. Građani Manchestera su šokirani sinoćnjim dešavanjima, a ravnodušni nisu ostali ni fudbaleri koji brane boje Uniteda i Cityja.

Nakon ovih dešavanja oglasio se igrač Cityja, Yaya Toure, koji je iskazao saučešće porodicama koje su izgubile svoje najmilije, te je obećao pomoć. Da to nije bilo samo prazno obećanje potvrdio je njegov agent Dimitri Seluk.

"Yaya i ja želimo pomoći. Razgovarali smo jutros o ovome što smo desili i pitao me šta možemo uraditi. Odlučili smo donirati 100.000 funti kako bi pomogli žrtvama ovog užasnog zločina. Nije bitno da li su žrtve iz Manchester ili ne", rekao je Seluk.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi