Snimak zvijezde dok uvodi studenticu u sobu osvaja društvene mreže, druge cure gledaju i ne vjeruju
Talentovani košarkaš uživa dok može

Edey se 'oprašta' od studentskih dana

Snimak zvijezde dok uvodi studenticu u sobu osvaja društvene mreže, druge cure gledaju i ne vjeruju

Midhat Šljivak

Zach Edey momak je o kojem se priča prethodnih dana u Sjedinjenim Američkim Državama. 224 centimetra visoki centar odveo je Purdue na Final Four, a uz to se pojavio i zanimljiv snimak iz studentskih prostorija.

Kanađanin Zach Edey istinska je NCAA zvijezda. S 224 centimetra visine ovaj 21-godišnjak je dominantan pod koševima, a ove sezone igra zaista odlično na univerzitetu Purdue.

Zahvaljujući njemu ovaj koledž će igrati završni turnir NCAA lige, a Edey je znatno povećao svoje šanse za izbor na NBA draftu, iako ga mnogi ne vide kao legitimnog igrača za najjaču košarkašku ligu svijeta.

I dok su društvene mreže preplavili snimci njegovog uništavanja Tennessee Volunteersa, gdje je ubacio 40 od 72 poena svog tima uz 16 skokova, pojavio se i jedan veoma zanimljiv video.

Edey je snimljen kako, u poprilično pijanom stanju, uvodi djevojku u sobu. Mnogi su ga zbog toga osudili, no dečko jednostavno živi život dok može i dosta je ljudi koji su to shvatili.

Oglasi

"Pustite momka da uživa", brojni su komentari na društvenim mrežama, a jedan od NCAA fanova dodaje: "Koga briga ako joj je 18?"

Interesantna je svakako reakcija drugih studnetica koje su odmah pored vrata. Kao da ne mogu da vjeruju šta se dešava u tom trenutku.

Edey definitivno uživa dok je još u studentskim danima. Pretpostavlja se da će mu ovo biti posljednja godina na koledžu i da će put NBA lige.

Tamo trenutno ne kotira visoko. Iako je velika NCAA zvijezda mnogi stručnjaci ne vjeruju da će biti biran u prvoj rundi i predviđa mu se izbor u drugoj rundi drafta.

Oglasi

Ipak, tokom Final Foura će imati priliku da dodatno pojača interes NBA timova. Purdue će 6. aprila u Glandaleu igrati protiv North Carolina Statea, a u eventualnom finalu igrat će protiv boljeg iz međa Connecticuta i Alabame.

Zach Edey je ove sezone na prosjeku od 22.3 poena i gotovo 13 skokova po utakmici u NCAA ligi.

Edey je visinu naslijedio od majke

Zach Edey je visinu naslijedio od majke Julije koja je dijete kineskih imigranata koji su u prošlom stoljeću stigli u Kanadu. Mama mu je bila visoka čak 190 centimetara.

Od 'malih' nogu bilo je jasno da će Edey izrasti u visine. Ubrzo je prerastao oca koji je bio 'prosječne' visine, a u srednjoj školi je već imao više od dva metra.

Na kraju se zaustavio na 224 centimetra. Visina je to po kojoj bi bio pri vrhu NBA lige, ali vidjet ćemo hoće li uopšte i dobiti šansu da se pokaže na najvećoj košarkaškoj sceni.

Treba napomenuti da je Edey član reprezentacije Kanade i bio je dio nacionalnog tima koji je osvojio bronzu na Svjetskom prvenstvu prošle godine.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije