"Zašto nije dobio nagradu? Tako je zgodan..."

Rapinoe smatra da je Van Dijk trebao da dobije nagradu

"Zašto nije dobio nagradu? Tako je zgodan..."

Edmir Škorić

Američka reprezentativka i članica Reing FC Megan Rapinoe izabrana je sinoć u Milanu za najbolju nogometašicu u 2019. godine.

Ono što je Messi u muškoj, to je Rapinoe u ženskoj konkurenciji. Slavila je ispred sunarodnjakinje Alex Morgan.

Bila je sinoć u centru pažnje, ne samo zbog nagrade The Best, nego i zbor riječi nakon što je proglašena najboljom igračicom tekuće godine.

"Virgil van Dijk je treba da osvoji nagradu, jako je zgodan", kazala je kroz smijeh Amerikanka.

Kapitenka američkog nogometnog tima svojim stavovima osvojila je svijet još za vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva. U kratko vrijeme postala je omiljena među fanovima nogometa, ali i zbog otvorene netrpeljivosti prema američkom predsjedniku Donaldu Trumpu, kojem je poručila da "neće doći u je**nu Bijelu kuću ako SAD dobije Svjetski kup".

"Trump je mizogini seksist i pozivam suigračice da dobro razmisle prije nego se odlaskom kod njega povežu s ovakvom državnom administracijom", izjavila je nogometašica, a Trump joj je odgovorio u svom stilu: "Neka prvo pobijedi".

Ona je sinoć po preuzimanju nagrade od Giannija Infantina naglasila kako će se i dalje boriti protiv rasizma, homofobije i nejednakosti u nogometu.

Megan je u govoru pozdravila svoju dugogodišnju djevojku, također profesionalnu sportašicu Sue Bird koja nije mogla prisustvovati dodjeli nagradi, a iz publike joj je potporu dala sestra blizanka Rachael Rapinoe.

Top Komentari

Dobojlija
Ma ko god kaze trampu da od**** ,svaka cast,nije vazno kakav si
0 3
Payton
tacno tako
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije