Zavirite u spavaone za sportiste u Riju

Australci se žalili na smještaj u Olimpijskom selu

Zavirite u spavaone za sportiste u Riju

Endin Čaušević

Za desetak dana očekuje nas početak Olimpijskih igara koje se ove godine održavaju u brazilskom Riju.

Ove ljetne Olimpijske igre prati dosta skandala oko dopinga, a najnoviji je oko smještaja sportista u Riju. Naime, Australija se žalila na izgled spavaona u kojima će biti smješteni svi sportisti na Olimpijadi.

Do prije nekoliko dana nije se znalo zašto se Australci žale, a onda su oni odlučili da podijele slike smještaja za sportiste. Nakon što je objavljeno kako izgledaju spavaone čini se da su Australci jedini koji su se žalili.

Povodom toga oglasio se i gradonačelnik Rija koji je izjavio da će u svaku sobu gdje su Australci staviti po jedng kengura kako bi se oni osjećali kao kod kuće.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti