Niko ne vjeruje šta vozi legenda brazilskog fudbala: Bit će uz mene dok ne umrem
Foto - Screenshot

Legendarni Zico se ne odriče trofeja

Niko ne vjeruje šta vozi legenda brazilskog fudbala: Bit će uz mene dok ne umrem

Midhat Šljivak
Teme:

Legenda brazilskog fudbala Zico iznenadio je mnoge zbog činjenice da još uvijek vozi Toyotu Celicu koju je dobio prije 40 godina kao nagaradu za igrača utakmice u susretu protiv Liverpoola.

Zicu je nagrada pripala nakon što je vodio Flamengo do pobjede od 3:0 nad Liverpoolom u finalu Interkontinentalnog kupa u Japanu.

Toyota je još uvijek u njegovom vlasništvu i vozi je po Rio de Janeiru.

"Dobio sam mnoge ponude da je prodam, ali to mi nikad nije palo na pamet. To je veliki trofej, sjajna uspomena i najvažniji trofej kojeg je Flamengo osvojio. Automobil normalno radi i bit će sa mnom dok sam živ", rekao je Zico.

Automobil je u njegovom vlasništvu dakle 40 godina, ali od njega ga apsolutno ništa osim smrti ne može rastaviti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije